algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els preus dels carburants a Balears continuen amb màxims històrics

La patronal d'estacions de servei preocupada per les pròximes pujades

E.D.Palma.
L'increment en el preu dels carburants a les Balears continua. Divendres. s'arribà a un nou màxim històric que deixà el preu del gasoil en 94,44 cèntims el litre, i el de la benzina 95 en 1,029 euros.

El president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Balears, Jesús Salas, informà d'aquestes dades i expressà la seva preocupació per la dificultat de realitzar previsions. «Estam subjectes a molts de factors, que impedeixen saber si demà es pot produir un nou augment. No hi ha res segur», afirmà.

El representant de les benzineries explicà que ara qualsevol pujada suposa un nou rècord, ja que no s'havia arribat mai a les tarifes actuals. Aquest encariment dels carburants coincideix amb el període de l'any en què més s'incrementa la demanda. Hi té molt a veure el consum propi, derivat dels desplaçaments estivals i les compres de les companyies per al pròxim hivern.

Tot i que el sector dels transports sigui el que acumula un nivell d'inflació més elevat, ahir el conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, llevà importància a la influència del preu del petroli i considerà que «no representa la mateixa problemàtica, en termes absoluts, que en els anys 80».

Aquestes pujades es produeixen després que divendres el preu del barril es tornàs a incrementar i superàs els 66 dòlars. Salas recordà que dilluns es mantingué en 65'58, fet que indueix a pensar que, depenent de les variacions del petroli i dels seus derivats en els mercats internacionals, les tarifes pujaran o davallaran a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris