nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Antich culpa Matas del 'cas piscina' per fer la concessió a Pedro J. «amb els peus»

Diu que el responsable del problema és qui atorgà un permís que «no està ben donat»

El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, culpà ahir l'actual president del Govern, Jaume Matas, de provocar el «problema de fons» de la piscina pública emprada pel periodista Pedro J. Ramírez, perquè quan era ministre de Medi Ambient li atorgà una concessió d'ús feta «amb els peus».

Segons el dirigent socialista, les forces de seguretat actuaren dissabte «des de la prudència», després que tres guardes de seguretat contractats per Pedro J. Ramírez impediren a un grup de persones fer ús del dret de pas per la zona de domini públic maritimoterrestre situada davant la casa del periodista a la Costa dels Pins, a Son Servera.

En una compareixença pública, Antich lamentà que dissabte es produís una «situació de conflicte» i defensà que «s'obrin els expedients que calgui», però que també s'analitzi quin és el «problema de fons» que originà els fets perquè aquests no es tornin a repetir. I el problema de fons, pel dirigent socialista, «és que allà hi ha una situació singular i única», perquè es fa un ús privat d'una piscina pública i, a més, no s'hi garanteix el dret de pas. Segons el diputat al Congrés, el culpable d'aquesta situació és qui atorgà una concessió feta «amb els peus»: l'anterior ministre de Medi Ambient i ara president del Govern balear, Jaume Matas.

«La concessió no està ben donada», «no és normal», és «poc lògica» i qui la va concedir «és el responsable del problema», perquè «per això passa el que passa», recalcà l'expresident del Govern. El líder del PSIB-PSOE criticà que Matas hagués «sortit a donar lliçons» quan fou ell qui «creà el problema» i, en contra del que havia assegurat el president, deixà clar que el Govern central no ha «privatitzat» la piscina, sinó que ha donat un termini de tres mesos, que acaba el setembre, perquè el periodista Ramírez presenti un pla d'ús públic de les instal·lacions.

El diputat assegurà que ell no vol «defensar a ningú» i demanà que en aquest cas s'imposi l'estat de dret. Tampoc no va voler analitzar l'actuació de la Guàrdia Civil en els incidents registrats dissabte, quan tres guardes de seguretat contractats pel periodista Pedro J. Ramírez impediren a un grup de dirigents i càrrecs polítics exercir el seu dret de pas a la zona de domini públic on es troba ubicada la polèmica piscina.

«Jo tenc molta confiança en les forces de seguretat. Vull pensar que la Guàrdia Civil va actuar des de la prudència i se suposa que ara s'analitzaran les circumstàncies i la seva manera d'actuar», assegurà ahir el socialista Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris