muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Meteorologia preveu per a dissabte una «gota freda» amb pluges fortes

Les precipitacions coincidiran amb una reducció aguda de les temperatures


Per al pròxim cap de setmana, el centre territorial a les Balears de l'Institut Nacional de Meteorologia -INM- preveu que al cel de les Illes s'hi generi allò que popularment es coneix com a «gota freda». La raó d'aquest fenomen és que l'energia acumulada a l'aire durant els estius càlids, com el d'enguany, es mescla amb una bossa d'aire fred, cosa que provoca precipitacions.

En aquest sentit, les previstes per al cap de setmana poden ser «localment fortes», d'acord amb les fonts, i «provocar danys materials». Segons els meteoròlegs, aquesta classe de precipitacions «és coneguda sobretot pel fet de provocar inundacions».

Tanmateix, tot i els efectes que pot tenir la «gota freda», els experts en destaquen el caire positiu i recorden que pot alleugerir el dèficit de pluges que les Balears acumulen. En concret, ahir Menorca estava en situació de sequera, amb un dèficit del 22% respecte de la mitjana històrica, mentre que el dèficit de Mallorca i d'Eivissa se situava en el 15%.

Així mateix, un altre efecte beneficiós serà que les temperatures davallaran un total de 5 graus.

Això sí, els responsables del centre d'observació no es volen precipitar i ahir recordaven que «aquestes prediccions seran del tot fiables dimecres o dijous», perquè els niguls es poden desviar o descarregar damunt la mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris