bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Inaugurades el dia de Sant Roc les noves dependències del Consistori

La reforma de la Sala ha finalitzat dos anys després del seu inici

Ahir dematí, després de la missa en honor del patró sant Roc, s'inauguren les reformes a les dependències municipals de l'Ajuntament de Porreres. Les obres que s'hi han duit a terme començaren a final del mes de juny del 2003 i han estat executades per l'empresa Refoart.

El projecte tenia un pressupost de 144.242,91 euros, dels quals la Conselleria d'Obres Públiques del Govern balear n'ha pagat el 65%, mentre que el 35% restant s'ha cobert a través de les arques municipals.

La jornada festiva d'ahir s'aprofità per beneir les noves instal·lacions. Va ser el rector del poble, Joan Rosselló, qui se n'encarregà. A l'acte, hi acudiren polítics com el conseller insular d'Obres Públiques, Antoni Pasqual; el batle de Porreres, Joan Sastre; i tots els regidors de la Sala.

L'edifici consistorial s'ubica a la plaça principal de la localitat, i era l'antiga posada de la posssessió dels Monjos. A més de rehabilitar l'immoble, l'obra s'ha aprofitat per fer-lo més accessible als minusvàlids, amb una rampa per on podran entrar des del carrer del Call. A més, s'ha instal·lat un ascensor.

De la mateixa manera, s'han reestructurat els diferents espais. Ara, la planta baixa acull l'arxiu municipal, que abans era al segon pis. A l'immoble, adquirit en els anys 30, només s'hi havien executat obres de manteniment. Per tant, aquesta ha esta la seva primera gran reforma.

A la tercera planta, que havia estat apuntalada durant els darrers quatre anys, s'hi ha creat un espai més ampli i diàfan que comprendrà diferents dependències.

Aquesta rehabilitació a fons, que s'ha allargat uns quants anys, ha servit així mateix per arreglar totes les goteres o els desperfectes de la teulada.

S'ha de remarcar que la jornada festiva d'ahir coincidí amb el dia gran del poble, el dia de Sant Roc, que és el seu patró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris