muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

PSOE, PSM i EU-EV presenten un total de 32 al·legacions al PGOU

Critiquen que l'Ajuntament no hagui resolt cap gran deficiència

Els grups municipals de PSOE i PSM i l'agrupació d'Inca d'EU-EV presentaren ahir un total de trenta-dues al·legacions al Pla General d'Inca (PGOU), que fou aprovat de manera provisional el passat 24 de juny amb un termini d'exposició pública que finalitzava ahir.

Els tres partits coincideixen que les correccions que s'han duit a terme després que la Comissió Insular d'Urbanisme suspengués la seva aprovació «són només de caràcter formal» i no milloren gens el contingut d'un pla que, en teoria, ha de definir el futur d'Inca. Així mateix, el PSOE, el PSM i EU-EV criticaren que el termini d'exposició pública hagi coincidit casualment amb un període de vacances.

A les al·legacions presentades de manera conjunta, els tres partits criticaren que el PGOU no defineixi el traçat d'una via tan important com és la ronda Nord. Un fet que el portaveu del PSOE a l'Ajuntament, Xavier Ramis, qualificà de molt greu. «Es preveu que la ronda Nord tingui una intensitat de 20.000 vehicles dia, i és increïble que l'Ajuntament només aporti una solució provisional al traçat d'aquesta via»,

Zones verdes
El regidor del PSM Antoni Rodríguez, per la seva banda, criticà que el batle, Pere Rotger, consenti que se suprimeixi una zona verda per complir una promesa electoral. «Els veïns del carrer Mandrava, que van comprar les seves cases pensant que podrien gaudir de les vistes a una zona verda, ara tindran, en canvi, vistes a una filera d'habitatges de protecció oficial. Només en aquest indret els veïns ja han presentat una vintena d'al·legacions i, a més, la zona verda prevista es desplaça a un sector que no figura en el pla», va dir Rodríguez, que al llarg de la roda de premsa no dubtà a demanar la dimissió del regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, en cas que per setembre el Consell no aprovi el PGOU.

Bona part de les al·legacions formulades ahir es refereixen a la manca de zones verdes, cosa que aquests partits consideren molt greu. Segons els seus càlculs, si es descompten les zones verdes que incompleixen la normativa de la Comissió d'Urbanisme, Inca només en disposa de 3,25 metres quadrats per habitant, mentre que el mínim és de cinc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris