nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Els Cossiers tanquen les festes de Sant Roc amb les seves danses ancentrals

Reteren un emotiu homenatge a un exmembre de la colla mort l'hivern passat

Els Cossiers d'Alaró sortiren ahir al carrer per ballar més de dues hores en diferents indrets del poble, el darrer dia de celebracions amb motiu de les festes patronals de Sant Roc.

El moment més emotiu fou quan els sis Cossiers i la Dama, acompanyats pel dimoni, dansaren davant la casa d'un exmembre del grup, mort l'hivern passat. Molts de veïns s'hi concentraren i seguiren amb atenció tot el ball, que acabà amb un gran aplaudiment en homenatge al jove desaparegut.

Els dansaires recorregueren els carrers del poble, engalanats pels veïns amb plantes. En sentir el so dels xeremiers, que anunciaven la seva arribada, els alaroners sortien al carrer per contemplar l'execució de balls ancestrals com Sa processó, Sa gentil senyora o Sa cadena.

El recorregut s'inicià a les onze i mitja i, de tot d'una, no era gaire la gent que acompanyava els Cossiers i la Dama. Però a poc a poc, el grup s'anà incrementant, amb molts veïns i visitants que seguien l'actuació dels dansaires en cada una de les aturades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris