algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els Cossiers i en Banya Verda donen el tret de sortida a les festes

Tot just començar el recorregut, el dimoni va espenyar una banya

Un any més, el dia de la Mare de Déu d'Agost els Cossiers de Montuïri surten a rotle i donen així inici a les festes de Sant Bartomeu.

Devers les set de l'horabaixa, amb la plaça Major de gom a gom, arribà el dimoni, que amb les seves escorretjades repartia facet entre els més joves, que l'estimulaven al crit de «Banya verda».

Llavors els Cossiers i la dama pujaren damunt el cadafal per fer el primer ball i després iniciar el seu recorregut per les botigues i comerços del poble. Flor de Murta, l'alma mater de les cançons i himne de Montuïri, sempre comença les danses. Llavors vénen Mestre Joan, El Rei no podia, la Dansa Nova, Gallineta Rossa i Obriu-mos, que entre d'altres configuren les danses que interpretaren ahir Toni Cerdà com a dama i Jaume Ramonell, Francesc Ferrer, Joan Sampol, Tomeu Bennàssar, Gabriel Amengual i Miquel Lladó com a Cossiers, a més de Joan Mesquida fent de dimoni. La música del flabiol i tamborí de Tomàs Salom i la colla de xeremiers, Pep Rotger i Pere Martorell, posaren la música entre ball i ball. Aquest també fou el moment que aprofitaren els joves i no tan joves per intentar tocar el picarol que du el dimoni entre les cames. L'objectiu era aconseguir-ho sense que aquest els arribàs amb les seves escorretjades. Al final del recorregut foren més de dos i més de tres els que acabaren nafrats o senyats per la llandera del dimoni.

Després va tenir lloc el pregó de festes, que enguany era a càrrec de Miquel Verd.

L'acte del pregó acabà com cada any amb l'entrega dels premis del XIV Conte curt Antoni Gomila-Sant Bartomeu 2005.

Després va tenir lloc el ja també tradicional concert de la Banda de Música de Montuïri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris