muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Son Macià recorda la tradició del camp amb una gran Festa Pagesa

Centenars de veïns participaren en els jocs i en el tir amb bassetja

El nucli rural de Son Macià celebrà ahir la seva ja tradicional Festa Pagesa, que congregà centenars de veïns de la localitat, amb motiu de les seves festes. L'objectiu d'aquest acte és el de donar a conèixer un poc més de prop les tradicions i l'oci lligats al camp mallorquí.

Un dels atractius d'aquesta jornada a Son Macià va ser la tercera edició de la cursa de mobilettes, que va ser una de les proves amb més participació i que més expectació suscitaren entre el públic. Tampoc no hi mancà el tradicional concurs de menjar síndria, en el qual els participants havien d'aconseguir empassar-se'n més tallades que els seus rivals en un temps màxim de deu minuts.

Quant als jocs tradicionals, hi destacà la prova de tirar-se ous. Cada equip, format per dues parelles, havia de passar-se un ou cru sense trencar-lo, i guanyava la parella que el duia més enfora. Una altra de les proves destacades va ser el bot de la reixa, en el qual prengueren part els mateixos organitzadors, que demostraren la seva habilitat saltant la tanca de diferents maneres.

Un dels exercicis amb més públic i participació fou el tir amb bassetja. Els macianers evidenciaren la seva traça a l'hora de tirar pedres amb la fona, com més enfora millor. D'aquesta manera, el nucli manacorí de Son Macià s'ha tornat a convertir durant uns dies en la capital de la pagesia de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris