algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els balears són els més promiscus de l'Estat

Un de cada quatre ciutadans de les Illes ha tingut deu o més parelles, el doble de la mitjana

Els ciutadans de les Illes Balears són els més promiscus de l'Estat, segons es desprèn de l'Enquesta de salut i hàbits sexuals de l'Institut Nacional d'Estadística -INE-. L'estudi, que es basa en dades de l'any 2003, revela que un de cada quatre habitants de l'Arxipèlag (el 24'05%) ha tingut deu o més parelles sexuals en la seva vida, el percentatge més alt de tot l'Estat espanyol i el doble de la mitjana estatal (del 12'93%).

Mentre que Castella-La Manxa, Extremadura i Andalusia són els territoris on el percentatge de monògams és més alt, les Balears ocupen el primer lloc tant pel que fa a població que assegura que ha tingut deu o més parelles sexuals (un 24'05%), com dels qui diuen que n'han tingudes de cinc a nou (15'83%) en tota la seva vida adulta, dels 18 als 49 anys. Darrere dels ciutadans de l'Arxipèlag, però a molta distància, se situen els catalans (un 16'31% ha tingut relacions a través de deu o més parelles) i Ceuta i Melilla (15'45%).

Per sexes, la diferència entre homes i dones és majúscula no tan sols a Balears sinó a tot l'Estat, però en ambdós casos és a les Illes on el percentatge de gent que afirma que ha tingut deu o més parelles és més alt. En el cas dels homes, un 39'64% en situa deu o més en el seu historial i en el cas de les dones, són un 7'89%.

Però els ciutadans de les Balears no lideren just aquest rànquing. Les Illes també són la Comunitat Autònoma on més ciutadans han establert relacions sexuals amb noves parelles durant el darrer any (2002). Mentre que a l'Arxipèlag, són un 18'17% les persones en aquesta situació, a Cantàbria només són un 7'92%. La situació es repeteix si s'analitzen les persones amb parelles ocasionals el darrer any. A les Illes és on més n'hi ha, un 19'52%, i a Cantàbria és on n'hi ha menys, només un 11'34%.

Per acabar, l'Arxipèlag també es troba entre les tres comunitats autònomes de l'Estat amb un índex més alt de ciutadans amb més d'una parella sexual en el darrer any, per darrera de les Canàries i de Galícia. Mentre que a la Rioja un 16'79% de la població va tenir més d'una parella sexual durant el 2002, a les Canàries aquest percentatge fou del 28'94%, a Galícia del 25'42% i a les Balears del 25'31%. És a dir, que un de cada quatre ciutadans de les Illes va tenir més d'una parella sexual durant l'any 2002.

Poc ús del preservatiu
Les Balears són també la tercera comunitat on els ciutadans s'inicien abans en les relacions sexuals i un 3% dels habitants assegura que n'ha practicades abans dels 14 anys. Potser aquest fet i la poca preocupació que mostren els insulars per la protecció en les relacions sexuals -és la quarta comunitat amb menys preocupació i un 35'2% dels ciutadans admet que no empra preservatius-, explica per què les Illes són en aquests moments la zona on més diagnòstics de malalties de transmissió sexual es detecten, un 8'45%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris