algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els sineurs s'engresquen amb les tradicionals corregudes des Cós

Els veïns acudiren ahir al camp d'en Pineta per gaudir de la festa

Ahir migdia, els sineuers visqueren amb molta il·lusió les tradicionals corregudes des Cós, que des de fa molts d'anys tenen lloc amb motiu de les seves festes. I és que aquesta tradicional celebració, segons comentava ahir el batle, Josep Oliver, és una de les més estimades pels sineuers, que competeixen en les caloroses corregudes de joies, de cavalls, de poltres o de ponis, entre altres.

A més d'estimada, aquesta festa és una de les més antigues que se celebren a Sineu.

A l'acte, que començà cap a les dotze del migdia al camp d'en Pineta, hi assistí un nombrós públic que no dubtà a protegir-se del sol amb paraigües, capells i cremes solars per evitar cremades.

A l'hora de competir, els veïns es dividiren en grups per provar entre ells la seva velocitat i resistència. D'aquesta manera, s'establiren diferents grups de nins, nines, fadrins, fadrines, casats i casades.

El primer que arribava era obsequiat amb regals tan senzills com unes espardenyes, una panera, una poma o un capell. Els regals per als guanyadors s'havien col·locat a la línia de meta, penjats d'una canya.

Després de les corregudes de joies, la festa continuà tot seguit amb les de cavalls i carretes. Així, ahir competiren al camp d'en Pineta cavalls, ases, muls, ponis i poltres. Els propietaris dels exemplars vencedors reberen premis valorats entre 10 i 35 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris