muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Assemblea Verda s'ofereix com a alternativa a Els Verds de Balears

Els Verds de Sóller volen captar els descontents amb la línia oficial

L'Assemblea Verda de la Vall de Sóller, la més antiga de Mallorca, s'ha desmarcat de la línia de la direcció d'Els Verds i s'ofereix ara «per liderar l'ideari verd a les Illes Balears», tot anunciant l'ampliació de les seves activitats a tot el territori de la Comunitat Autònoma. Per això, fins i tot, ja ha canviat la seva denominació i ha passat a anomenar-se, simplement, Assemblea Verda.

Aquesta agosarada decisió ve acompanyada a més d'una recomanació als actuals afiliats als verds de Balears: «que es donin de baixa i s'afiliïn a l'Assemblea Verda». Amb això volen «possibilitar la participació de totes aquelles persones decebudes de l'actual política verda (que tanmateix molts militants abandonen) i que vulguin continuar treballant per l'ideari des d'altres perspectives».

En un comunicat, passen revista a la seva trajectòria dins la política a la Vall des de l'any 1991, quan es va formar l'Assemblea, i qualifiquen la seva relació amb Esquerra Unida de «contradictòria», ja que pensen que mentre la tasca realitzada amb les dues persones d'EU-Sóller ha estat «cordial i legítima», Esquerra Unida de Mallorca, en canvi, els ha tractat «com a socis de poca vàlua». Aquest aspecte negatiu, diuen, «es va veure reforçat d'ençà del darrer congrés extraordinari d'Els Verds, en el qual la nova direcció, elegida per un sol vot de diferència, s'ha orientat per dur el partit cap a una plataforma liderada per EU».

Cal recordar que en aquest procés electoral intern el candidat de la línia liderada per Margalida Rosselló fou Onofre Bisbal, fins fa poc regidor de l'Ajuntament de Sóller, càrrec que abandonà, segons afirmen, «per l'assetjament de la direcció del partit cap a l'Assemblea Verda des del congrés extraordinari perquè d'aquí sortiren una part de les veus crítiques a aquesta confluència amb EU».

L'Assemblea Verda de Sóller preparà el 1991 el congrés constituent d'Els Verds de les Illes, que es dugué a terme a la Vall i que marcà l'inici i la consolidació d'aquest partit polític a Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris