algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Sis partits i grups denuncien Pedro J. i els seus guardes per cinc delictes

Els acusen de «desordre públic, usurpació, amenaces, coaccions i lesions»

72802

Representants dels grups que presentaren la denúncia.

G.M.

PSM, ERC, Els Verds, Gadma i el Lobby per la Independència presentaren ahir denúncia davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Manacor per cinc delictes contra el periodista Pedro J. Ramírez i tres dels guardes de l'empresa de seguretat Mevisa, que encara no han estat identificats. La denúncia és per «desordre públic, usurpació, amenaces, coaccions i lesions» a diferents membres dels esmentats partits i entitats cíviques que dissabte passat intentaren fer ús del dret de pas per la zona de domini públic maritimoterrestre situada davant la casa del periodista Pedro J. Ramírez que es troba a la Costa dels Pins, a Son Servera. A l'acte de presentació hi acudiren el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, i el coordiandor general d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, entre d'altres.

Aquesta denúncia, presentada pel misser Josep de Luis Ferrer, relata els fets succeïts dissabte 13 d'agost, en què les esmentades entitats i partits polítics convocaren, per a les 11.30 hores, una roda de premsa conjunta a la vorera de la mar a l'altura dels números 66-68 de l'avinguda del Pinar, a la Costa dels Pins. Una vegada acabada la roda de premsa, i sense cap tipus d'incident, un grup de vuit persones, entre les quals es trobava el diputat Joan Puig d'ERC al Congrés de Madrid, iniciaren un recorregut a peu arran de la mar en direcció sud.

Abordats
Arribats tots a l'altura del domicili de Pedro J. Ramírez, i sense deixar en cap moment la zona compresa dins el dret de trànsit de la zona maritimoterrestre, membres d'aquest grup foren abordats i copejats en repetides ocasions per tres persones que sortiren de la casa de Pedro J. Ramírez. Dos d'ells lluïen l'uniforme de l'empresa de seguretat Mevisa i la tercera anava vestit de carrer. Com a conseqüència de l'acció violenta dels tres agressors, algunes persones que intentaven exercir el legítim dret de transitar per la costa resultaren ferides de múltiples contusions i de diverses fissures òssies.

En el moment de la presentació de la denúncia contra Pedro J. Ramírez i tres dels seus guardes de seguretat en els jutjats de Manacor per part del misser Josep de Luis, també hi foren presents el secretari general del PSM, Biel Vicens; el president d'ERC-Illes, Joan Lladó; el líder del Lobby per la Independència, Joan Sastre; el dirigent d'EU, Miquel Rosselló; el president de Gadma, Bernat Fiol; el membre d'Els Verds, Andreu Pasqual, a més de diferents càrrecs públics d'aquests partits i entitats de dins i fora de la comarca de Manacor com Nanda Ramon (PSM), Maria Antònia Vadell (PSM), Manel Carmona (EU), Conxi Peña (EU-Els Verds), Julen Adrián (EU-Els Verds) i Pere Pol (Independents per Binissalem), entre altres. Així les coses, Pedro J. Ramírez ha estat denunciat per fins a cinc delictes: desordre públic, usurpació, amenaces, coaccions i lesions.

S'ha de recordar que acabats els incidents, els agredits es dirigiren al PAC del municipi d'Artà per dur a terme el pertinent informe de lesions per després desplaçar-se al quarter de la Guàrdia Civil d'Artà per denunciar també els fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris