algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

El Suprem ratifica la condemna per la mort del veí de Sant Llorenç

Esteve Gomila fou sentenciat a 12 anys i mig de presó per l'homicidi d'Andreu Pascual

O.Q. Madrid.
El Tribunal Suprem -TS- ha ratificat la condemna contra Esteve Gomila Salas, l'home de 60 anys d'edat que matà el seu veí a Sant Llorenç des Cardassar, el 22 de juliol del 2002.

El judici per aquest crim es realitzà a finals del mes d'abril de 2004. El tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial de Palma considerà Esteve Gomila culpable d'un delicte d'homicidi i se li imposà una pena de 12 anys i sis mesos de presó. Contra aquesta sentència, el condemnat interposà un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de les Balears -TSJB- que es desestimà.

Després, interposà un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, la sentència del qual s'ha conegut fa poc i recull que «no és procedent el recurs de cassació, formulat per Esteve Gomila Salas, contra la sentència dictada per la Sala d'allò Civil i Penal del TSJB que rebutjà el recurs d'apel·lació interposat contra la sentència que el tribunal del jurat, constituït a l'Audiència Provincial de Palma, dictà el 6 de maig de l'any 2004».

Segons explica la sentència, els fets succeïren el 22 de juliol del 2002 cap a les nou del matí. Andreu Pascual, que tenia 67 anys d'edat, feia feines del camp a la finca de la seva propietat anomenada Es Ravellar, al camí de ses Planes, a Sant Llorenç des Cardassar, municipi del qual era veí.

Per la seva banda, Esteve Gomila, «de temperament vehement i fins i tot violent», era propietari de la parcel·la limítrofa i des de feia temps tenia males relacions amb Andreu, el qual havia comentat als seus fills que Esteve havia envaït la seva propietat més d'una vegada. Ambdós mantenien discussions amb molta freqüència.

Aquell dia, mentre Andreu recollia bales de palla amb el seu tractor, Esteve Gomila, «mogut per l'ànim de posar fi a la vida del seu veí», s'hi acostà proveït d'una barra metàl·lica de devers 65 centímetres de llarg que moments abans havia recollit d'entre uns materials de construcció que Andreu tenia acaramullats, o amb un altre objecte contundent, i també amb les seves pròpies mans, copejà al cap i al tòrax Andreu Pasqual i aquest morí.

El cos d'Andreu fou enterrat abans de 24 hores i el metge que en certificà la mort no pogué ni tan sols veure el cadàver. El cos fou exhumat en dues ocasions i se li practicaren dues autòpsies. El dictamen final va ser que les lesions que presentava no eren compatibles amb una caiguda d'un tractor, com s'havia indicat de tot d'una.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris