algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El Ferrocarril tendrà un sistema de control dels trens per satèl·lit

El dispositiu, basat en GPS, podrà evitar accidents com el de juny

El Ferrocarril de Sóller és a punt de posar en funcionament un centre de control dels combois que estarà situat a l'estació de Sóller i que farà servir tecnologia puntera i un sistema de posicionament global per satèl·lit (GPS). El sistema permetrà en tot moment tenir controlats tots els combois que puguin estar circulant.

Segons ha avançat el director del tren, Miquel Socias, el dispositiu serà presentat oficialment en breu i convertirà el recorregut entre Palma i Sóller en «molt més segur» ja que, segons el director, pràcticament quedarà eliminada qualsevol possibilitat de xoc entre combois.

Tot i que el pla de seguretat redactat pel Ferrocarril de Sóller ja preveia la posada en marxa d'algun mecanisme d'aquest tipus, aquest no estava del tot definit.

Segons les fonts del Ferrocarril consultades, «el sistema pot ser operatiu a partir de la setmana que ve i funcionarà amb un sol operador que, en cada moment, tendrà informació de la posició, l'estat i la velocitat de tots els trens que circulin en aquell moment.

Ara per ara, mentre els trens estiguin dins els túnels, no es rebrà informació encara que, segons Socias, aquest aspecte se superarà en una nova fase del projecte.

El centre de control se situarà en unes dependències situades devora el despatx del cap de l'estació, amb accés directe des de l'andana. Segons el director del tren, amb posterioritat també se situaran càmeres de televisió a les estacions que permetran tenir un control sobre les maniobres. Per la direcció del tren, la posada en marxa d'aquest centre de control significa «un bot tecnològic cap endavant força important del qual no disposen tots els trens de l'Estat».

El tren de Sóller patí a finals del mes de juny una espectacular topada a l'interior d'un túnel, un tipus d'accident que ara es podrà evitar amb aquesta infraestructura. Darrerament també s'ha demanat per instal·lar un cable radial a l'interior dels túnels amb l'objectiu de millorar les comunicacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris