algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els placers del mercat cobert mantindran els llocs al nou edifici

L'Ajuntament es compromet a assegurar-los la preferència l'any 2007

Els placers que han mantingut fins al final el seu lloc de venda a les instal·lacions del mercat cobert d'Inca, desallotjat des de la setmana passada per procedir al seu enderrocament, conservaran la seva plaça a l'edifici de nova planta que es construirà allà mateix. Segons les previsions, estarà llest a principi de l'any 2007.

La setmana passada, i en relació amb aquest tema, el tinent de batle d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, manifestà que «no hi haurà problemes amb aquests venedors que han estat tota la seva vida al mercat cobert, perquè ara podran continuar a la nova instal·lació».

Seguí explicà que el projecte preveu que el mercat tradicional inclogui en total vint llocs de venda, «amb la qual cosa la demanda quedarà ben atesa, en primer lloc per als antics venedors que vulguin mantenir el seu lloc al nou mercat». El Consistori no organitzarà cap subhasta ni concurs d'adjudicació en relació amb aquestes places, «sinó que en principi les que quedin sense ocupar s'oferiran a l'Associació de Mercats de les Balears, perquè les reparteixi entre els interessats», manifestà el responsable. També explicà que s'estudiarà la possibilitat d'ubicar un petit bar o cafeteria al mateix immoble, si hi ha cap interessat a gestionar-lo.

Aquest compromís de l'Ajuntament pot tranquil·litzar els pocs placers que han ocupat el mercat fins que han pogut. A la situació provisional que viuen des de la setmana passada a la plaça des Bestiar, s'hi afegia la incertesa sobre el seu futur. Tot i les declaracions dels responsables municipals, dijous, el dia del mercat setmanal a la localitat, aquests venedors manifestaven que des de la Sala encara no els han assegurat res de manera directa, i que encara es mostren preocupats quant a la seva situació en l'edifici nou.

Al final, els placers que havien persistit a ocupar el seu lloc ja eren pocs: dos peixaters, un venedor d'embotits, tres de fruita i verdura i una florista. Ara estaran a la plaça des Bestiar fins que acabin les obres previstes. Els peixaters es queixaven que encara no tenen en condicions els llocs provisionals a la nova ubicació, la qual cosa els impedeix continuar de moment amb la seva activitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris