algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern demana a Antich que deixi l'«amenaça constant» en temes d'Estat

Estaràs l'insta a assegurar que aquestes qüestions quedin al marge de la confrontació


La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, instà ahir el secretari general del PSIB, Francesc Antich, a actuar «amb responsabilitat», a no emprar la reforma de l'Estatut com a element de crispació ni de tensió amb fins partidistes; i a abandonar, en fi, l'«amenaça constant» en la qual ha entrat.

Estaràs responia així a la clara amenaça formulada un dia abans pel diputat socialista. Antich advertí al Govern que bloquejarà la negociació sobre la reforma de l'Estatut si els populars continuen practicant «el joc brut», referint-se a la crisi sorgida a Calvià.

«El PP no juga brut», afirmà ahir la vicepresidenta del Govern. Aclarí que els integrants de la seva formació s'han estimat més analitzar amb temps allò succeït al segon municipi mallorquí, on el trànsfuga Joan Thomàs es desmarcà del seu partit, UM, per donar suport al batle del PP, Carlos Delgado. «El PP no ha fet res a Calvià», manifestà Estaràs.

La vicepresidenta insistí a demanar als socialistes que deixin els temes d'Estat al marge de la confrontació. Recordar que ja existí una amenaça prèvia relativa a l'Estatut quan Francesc Quetglas i Francina Armengol en vincularen la negociació amb el control públic d'IB3. «Fa la impressió que cerquen excuses supeditades a l'Estatut, cosa que és una autèntica pena», postil·là. Estaràs considerà que són molts els factors que uneixen el PP i el PSOE en la reforma de norma marc autonòmica i es mostrà convençuda que ambdós partits es poden arribar a posar d'acord en el 95% del contingut del nou text.

Segons la vicepresidenta, seria un error imperdonable que les diferències polítiques impedissin arribar a una entesa perquè les Balears siguin declarades nacionalitat històrica, disposin d'una Policia autonòmica pròpia o de les competències en costes, aspectes que el nou text preveu incorporar. «Val la pena fer certes renúncies per aconseguir un Estatut millor i nosaltres estam disposats a fer-les», assenyalà.

A més, recordà que no fou el PP qui obrí el debat sobre la reforma del model territorial a les diferents comunitats autònomes, sinó el mateix president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, el qual propicià que se'n començàs a parlar. «L'Estatut no es pot emprar com a arma llancívola entre partits, perquè al final els perjudicats seran els ciutadans»

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris