algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Els casos de violència domèstica causen retards en els jutjats no especialitzats

Un informe de CCOO troba que als de Palma, Inca, Manacor i Eivissa hi ha sobrecàrrega

L'assumpció dels casos de violència sobre la dona per part dels jutjats número 5 d'Inca i Manacor i del jutjat d'instrucció número 4 d'Eivissa estan causant retard en la tramitació de la resta d'assumptes. Aquesta és una de les conclusions a les quals ha arribat Comissions Obreres (CCOO) després de fer un informe, el contingut del qual ha estat facilitat a Diari de Balears i que es remetrà al Ministeri de Justícia.

La coordinadora de Justícia del sindicat, Pilar Claro, va explicar que la situació no és exactament igual a les Pitiüses que a la resta de jutjats de Balears no especialitzats en violència contra la dona, però que els efectes són semblants.

Segons afirma Claro, a partir de les observacions del treball, «als jutjats número 5 d'Inca i de Manacor s'estan juntant els temes que ja tenien pendents amb els nous que hi entren sobre violència contra la dona, provocant que els treballadors facin feina fora d'horaris i un considerable retard en les causes ordinàries». Aquest retard s'explica perquè «davant l'entrada de casos sobre violència contra la dona, les causes ordinàries no són urgents». D'aquesta manera, Claro denuncia que la no creació de jutjats especialitzats a la Part Forana no només ha provocat que pateixin els treballadors, que han de combinar les dues funcions, sinó que també «el ciutadà ordinari». Claro considera que aquesta situació és «bastant seriosa i important».

A Palma la situació és diferent, però l'informe també reflecteix que l'allau de denúncies i l'escassa plantilla obliga els treballadors a «fer feina fora d'horari». De fet, hi va haver dies durant el mes de juliol que els treballadors varen haver d'acabar la seva jornada a les nou del vespre, en lloc de fer-ho a les tres de l'horabaixa. Pel que fa al jutjtat d'instrucció número 4 d'Eivissa, «en el torn d'advocats hi ha només dos missers i no donen a bastament, i així es creen retards en el jutjat». Pel que fa a Menorca, Claro no té dades concretes però sospita que pateix la mateixa situació que Inca i Manacor «perquè també és un jutjat mixte».

A més, tots els jutjats comparteixen la sobrecàrrega que tenen els dilluns perquè reben els temes que han rebut les sales que estaven de guàrdia el cap de setmana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris