algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La ciutat planta cara a la batlessa Cirer

Els nacionalistes culpen Cort de l'actual estat de crispació social, per la nul·la capacitat de diàleg

L'actual legislatura municipal serà amb tota certesa la dels casals de barri, la de les grans infraestructures urbanes i, també, la de la crispació social. I és que, en només dos anys, l'actual equip de govern conservador presidit per Catalina Cirer ja du acumulades devers vuit plataformes ciutadanes contra la seva acció política, a més de cinc agrupacions crítiques amb algunes de les decisions preses pel PP a Palma. I és que sembla que la ciutat ha plantat cara a qui és la seva batlessa.

Aquesta setmana, Pere Muñoz, portaveu del grup municipal nacionalista a Cort, culpà Cirer i el seu equip de ser els autors d'aquesta situació, per «la nul·la capacitat de diàleg i els menyspreus continus a la voluntat popular». Aquest fou un dels arguesgrimits per Muñoz en el debat sobre la ciutat per evidenciar les «contradiccions contínues» del govern conservador de Palma.

«Gasoducte, no», Can Tàpera, «No a l'ampliació de l'aeroport», els habitatges del Camp Redó, «Plataforma pel Parc de les Vies», «No al segon cinturó», «Salvem la Real» i Son Gotleu, aquestes són les vuit plataformes que representen l'estat de crispació d'una part important de la ciutadania que se sent «desatesa» pels qui governen.

Els veïns, les agrupacions socials i els partits polítics integrats en aquests moviments ciutadans lluiten contra l'«arbitrarietat» d'algunes decisions preses per la Sala.

Muñoz precisà que «totes depenen directament o indirectament de la voluntat de Cirer, com fer passar el gasoducte per una àrea natural única al municipi com la del Carnatge, en lloc del dic de l'Oest; d'incomplir la promesa electoral de fer un parc en lloc d'un passeig al carrer de Jacint Verdaguer; de voler xapar una àmplia zona forestal a Can Tàpera o d'atemptar contra el patrimoni cultural i paisatgístic de la Real amb un nou hospital, en lloc de reformar Son Dureta. Resoldre-ho tot està en mans de la batlessa».

A banda d'aquelles plataformes que apel·len a l'interès natural o paisatgístic de certes àrees del municipi, n'existeixen d'altres que defensen la cohesió social en determinades barriades i lluiten contra la seva degradació progressiva. Son Gotleu i el Camp Redó són dos exemples de com el moviment veïnal aconsegueix fer pinya al voltant d'un mateix objectiu. Tot i el consens polític sobre la seva necessitat, el projecte de reforma dels mal anomenats «habitatges de Corea» pot acabar provocant el desplaçament d'alguns dels seus habitants.

Les festes de Sant Bernat de la Real ja han començat. Enguany, els veïns han apel·lat al seny dels polítics per resoldre les seves demandes i, a canvi, han promès pau social a la batlessa Cirer. Tot i que encara no ha decidit si assistirà a la tradicional romeria o si ho delegarà en cap regidor, la primera autoritat del municipi dóna per tancat el tema de Son Espases a l'espera del vistiplau definitiu del Consell. En tot cas, Muñoz destacà que «tanmateix, serà que no: Cort ha fet una tudadissa dels somnis de tots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris