nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

«Mai no m'hauria pensat que em trobaria en una situació així»

El diputat d'ERC en el Congrés Joan Puig critica l'«ús de la violència»

A.B / J.S.Son Servera.
Joan Puig, diputat d'ERC a Madrid, es mostrava ahir molt «sorprès» pel desenvolupament dels fets ocorreguts a la Costa dels Pins, i mostrà el seu rebuig total de l'«ús de la violència» per part dels guàrdies de seguretat de Pedro J. Ramírez.

«Mai no m'hauria pensat que em trobaria en una situació d'aquestes característiques. Aquesta gent, de seguretat en el que fa no en pot tenir gaire, perquè la seva reacció va estar totalment fora de lloc. Només pot ser motivada per la inseguretat de no tenir les coses com toca».

Puig es posà ahir en contacte amb el delegat del Govern, Ramon Socias, per expressar-li «el seu malestar per tot el que ha passat». Així, li retragué «la deixadesa de la Delegació del Govern» en el sentit que «havien d'estar al nostre costat per vigilar que es complís el nostre dret de pas».

Així mateix, Puig assegurà que «en demanaré explicacions a qui correspongui». El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya va ser un dels primers a accedir a la piscina. Ho va fer per mar i després per les roques, i va intentar fer valer el seu dret de pas a través del diàleg. «Els he mostrat la meva acreditació de diputat i els he demanat si podien identificar-se, però no m'han fet cas. Hi he insistit, i res de res. Només es limitaven a afirmar que això era privat».

El diputat aconsellà a l'editor d'El Mundo, Pedro J Ramírez, que «deixi de fer xantatge al Govern, que no els amenaci més i que, ja que entén tant de vídeos, si en té cap de gent del Govern banyant-se a la seva piscina, que el mostri».

També recordà a la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, el discurs en què assegurava que faria complir la Llei de costes. «No serà creïble aquest discurs ecologista si no pren una decisió dràstica en aquest cas». Així, demanà a la titular de Medi Ambient que «actuï amb contundència a l'hora d'aplicar la Llei de costes».

Ahir vespre, a través de l'agència Europa Press, Pedro J. Ramírez acusà Joan Puig de «liderar», i fins i tot de «planificar», amb «total impunitat» i amb el carnet de diputat «a la mà», com si fos un «salconduit», l'«assalt per la força perpetrat contra el meu domicili». Pedro J. Ramírez explicà que els individus irromperen al seu habitatge «amb violència contra les persones i contra les coses», amb el pretext que la piscina està edificada en terreny públic, «tot i saber perfectament que el seu ús públic està suspès i també el dret de pas». «Però tot i saber que es tractava d'una acció delictiva, l'han perpetrada com si el carnet de diputat fos un salconduit», explicà en declaracions a Europa Press. «És inaudit, això no havia succeït mai en la Transició; això ens du als anys 30, als anys previs a la Guerra Civil».

Delegació del Govern decidí obrir un expedient com a conseqüència de la denúnica presentada per la Guàrdia Civil contra algunes persones que intervingueren en la protesta, segons informà l'Agència EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris