nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Denúncies davant de la Guàrdia Civil d'Artà per «agressió física»

Quatre dels participants en la convocatòria resultaren lesionats

A.B/J.S.Son Servera.
Els representants dels partits polítics, Lobby i Gadma van denunciar davant la Guàrdia Civil d'Artà el tracte rebut per part dels guàrdies de seguretat. Amb la denúncia s'adjuntà un informe signat pel facultatiu de guàrdia del centre mèdic d'Artà.

Poc després de la tensa situació viscuda a la piscina durant el matí, dos controls de la Guàrdia Civil, amb quatre agents a cada un d'ells, prengueren posició a l'avinguda dels Pins i començaren a demanar identificacions i a prendre nota de les matrícules dels vehicles que circulaven per allà. Joan Puig va ser un dels identificats. «És incomprensible que ara ens aturin per demanar-nos la documentació quan haurien d'haver estat al lloc dels fets».

La jornada va acabar amb les denúncies interposades per un jove ecologista del grup Gadma, Josep Martí, que va acabar a l'hospital de Manacor amb dues costelles rompudes. «Intentava passar i m'ha estat impossible. Fins i tot m'han amenaçat amb la porra». També acabaren amb lesions el regidor independent de Binissalem, Pere Pol; el portaveu de Gadma Bernat Fiol i el portaveu del Lobby, Jaume Sastre. Tots tres interposaren una denúncia contra l'empresa Mevisa i contra Pedro J. per «agressions físiques». També els representants dels partits tenien previst denunciar els fets. «Ens han impedit el pas, i ens han amenaçat i coaccionat», afirmava indignada Conxa Penya. A més, «han actuat amb prepotència», afegia Orts.

D'altra banda, segons pogué saber aquest diari, els guàrdies de seguretat que vigilaven la piscina de Pedro J. podrien haver acudit també en un centre mèdic de la zona per rebre un part de lesions. Segons un Europa Press, el periodista ha formulat «una denúncia contra les persones que van irrompre a casa seva i les forces de seguretat, i prepara una querella criminal». «El Govern -declarà Ramírez a l'agència- haurà de respondre de la conducta de les forces de seguretat, perquè ni jo ni la meva família hem estat protegits». A última hora de l'horabaixa, tres patrulles de la Guàrdia Civil feien guàrdia davant la casa de Pedro J. Ramírez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris