nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La festa Panxa Roja es consolida i assoleix un rècord de participació

Els quintos del 2006 superaren les proves i podran cantar sales

Més d'un centenar de joves «panxa-roges» participaren despús-ahir a vespre en la celebració per excel·lència de les festes de la Mare de Déu d'Agost a Campos. La celebració Panxa Roja consisteix en tota una sèrie de proves per simbolitzar el traspàs de les quintes. Els reclutes del 2005, nascuts el 1987, passaren el relleu als del 2006, nascuts el 1988.

Enguany, s'ha arribat a la setena edició de la convocatòria, que ja sembla un element imprescindible de les festes de la Mare de Déu d'Agost. La bauxa començà amb un sopar, una torrada que congregà devers 800 persones que agafaven forces i s'omplien la panxa per participar en la prova estrella, la panxada.

A les 23.30 h, una gran batucada i jocs de focs amb malabars donaren el sus a l'acte. La plaça de l'Ajuntament fou el centre de les proves que serviran, a la quinta del 2006, per poder cantar sales l'any que ve per Pasqua.

Aquesta vegada, s'inclogueren alguns canvis en les proves. En la d'estirar la corda, guanyada pels quintos de l'any 1988, hi hagué alguns lesionats per diverses cremades a causa de la fricció amb la soga o amb el paviment. Quant al pal ensabonat, va ser vist i no vist, ja que en el primer intent els reclutes de 1988 aconseguiren el mocador vermell, cosa que els permetia superar la prova.

La novetat d'enguany era un exercici en què els quintos havien d'agafar amb la boca papers deixats devora budells, fetges i altres vísceres d'animals. La prova estrella, realitzada davant el convent, va ser la ja tradicional patinada de panxa per una superfície de plàstic llenegadissa, la panxada. Els participants agafaven impuls i amidaven qui aconseguia arribar més enfora.

Aquest pic, la festa de l'escuma se celebrà a la plaça de la Creu, amb actuacions de diferents grups. L'acte començà les dues de la matinada, però s'allargà gairebé fins a la sortida del sol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris