nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Malestar entre els taxistes perquè la Sala vol crear noves llicències

L'Ajuntament pretén augmentar la flota amb quatre nous vehicles

Els taxistes de la Platja de Muro han expressat a Diari de Balears el seu malestar i descontentació amb l'Ajuntament, perquè ara vol incrementar la flota amb quatre noves llicències. Durant els darrers mesos la situació s'ha complicat tant, que el col·lectiu estudia fins i tot interposar un contenciós contra el Consistori si al final atorga els nous permisos.

Davant les demandes dels taxistes, l'Ajuntament assegura que la seva actitud és la de defensar els interessos dels ciutadans, per la qual cosa és necessari incrementar les llicències. Fa un any, els hotelers de la Platja de Muro demanaren a la Sala que ampliàs la flota de taxis perquè, en alguns moments del dia, els turistes han d'esperar massa.

Arran d'aquesta problemàtica, l'Ajuntament sol·licità a la Policia Local que n'elaboràs un informe referit a la Platja de Muro. En aquest sentit, el tinent de batle, Onofre Plomer, assenyalà que «en alguns moments del dia no hi ha taxis i es veuen entre 17 i 18 persones esperant a les parades. Davant d'això, la teoria del ple municipal és que no ha de prevaler l'interès de devuit concessionaris per sobre del de 22.000 places turístiques». Segons Plomer, en aquests moments el municipi disposa de 18 taxis i la legislació permet a la Sala adjudicar-ne fins a 34 noves llicències. La intenció de l'equip de govern és autoritzar quatre concessions més.

Les argumentacions exposades no satisfan aquest sector professional del municipi, en el sentit que entre els anys 1999 i 2000 hauria estat positiu crear noves llicències, però davant «la mala situació turística existent no creim que sigui bo ampliar la flota». «El problema de les esperes d'una o dues hores al dia no millora amb quatre taxis més», argumenten alguns dels conductors afectats, que prefereixen mantenir el seu nom en l'anonimat.

Els taxistes de Muro critiquen que en vint anys l'Ajuntament no s'ha preocupat pel sector i, amb aquesta nova mesura, l'únic que l'interessa és recaptar doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris