muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Antich diu que la reforma de l'Estatut està en perill perquè Matas «juga brut»

Reclama la destitució del trànsfuga Joan Thomàs per evitar el trencament polític

77198

El socialista Antich comparegué ahir amb la diputada Bel Oliver per censurar les darrers actuacions del Govern.

J.T.

El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, va avisar ahir públicament que el seu partit no negociarà «els grans temes» autonòmics, incloent la reforma de l'Estatut, amb un PP que practica «el joc brut». Per evitar el trencament de relacions entre els dos grans partits estatals a l'arxipèlag, el socialista reclamà, entre altres qüestions, la «immediata» destitució del regidor trànsfuga que continua al govern de Calvià.

Però aquesta no fou l'única reivindicació del socialista. Antich també va retreure al PP que hagués «desviat» 12 milions d'euros de Formentera pel canvi de govern, que hauria permès la casa irregular del batle de ses Salines, que actuï amb «partidisme» per tancar les televisions locals que els «fan nosa», o que hagin «manipulat» les dades econòmiques per convertir el turisme en motor de l'economia.

Perquè hi hagi diàleg, els socialistes volen que el PP destitueixi els trànsfugues amb què governa i resolgui les situacions que han convertit l'agost en un mes «de traïcions, de repartiment de privilegis, de persecució de tot allò que fa nosa, de trànsfugues convertits en herois».

L'expresident acusà el PP d'emprar el «tot val» a les institucions -«sembla que la democràcia els fa nosa», sentencià- i afirmà que el president Jaume Matas actua en la crisi de Calvià guiat per una consigna, «ni cap paraula dolenta ni cap obra bona», perquè mentre diu que els pactes s'han de complir, el trànsfuga Joan Thomas continua al govern local.

Per la seva part, el secretari general del PSM, Biel Vicens, instà ahir la presidenta del Consell i d'UM, Maria Antònia Munar, a tenir «valentia» i propiciar un canvi de majoria al Consell. El PSM li donaria suport sempre que reflectís la «representativitat» dels partits i, per tant, sempre que Munar no fos la presidenta. Tot i això, Vicens reconegué la «dificultat» de l'opció per la «supeditació» d'UM al Partit Popular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris