muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

L'ocupació hotelera davalla mig punt a Mallorca durant el juliol

El president de la Federació resta importància al que considera només «lleuger descens estadístic»

L'ocupació hotelera a Mallorca durant el mes de juliol ha patit una davallada de mig punt, passant del 88,8 per cent de l'any passat al 88,4 per cent d'enguany, segons dades de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM).

El president de l'Associació, Pere Cañellas, restà importància a aquest descens que qualificà «d'estadístic». Considerà, que amb els «petits» increments d'altres mesos, es pot parlar de recuperació i afegí que és difícil millorar les ocupacions de juliol i agost. Per altra banda, creu que les valoracions s'han de fer a final de temporada quan es tingui una visió de conjunt.

La FEHM divideix la seva estadística en cinc sectors. El primer, que comprèn la Platja de Palma i Can Pastilla, ha enregistrat un descens en l'ocupació d'uns dos punts, passant del 88 per cent del 2004 a un 86,9 per cent, la disminució ha vingut donada per les xifres negatives de la primera zona. El segon sector, ha estat l'únic que ha experimentat un increment en l'ocupació. Aquest ha vingut donat sobretot pels augments a Palma, que ha passat del 53,5 per cent al 65,9 per cent. Peguera i el Port d'Andratx se situen en el 88,9 i el 90,5 per cent respectivament, mentre Cala Major o Santa Ponça perden entre dos i cinc punts. Les localitats de Palmanova i Magaluf es mantenen com l'any passat. A la zona de la serra de Tramuntana, on es comptabilitza Sóller i Deià no s'experimenten canvis valorables i queden sobre el 90,4 per cent d'ocupació.

En el quart sector, des de Colònia de Sant Jordi a Capdepera continuen els descensos del 93,3 per cent al 90,3. Cala Millor i Capdepera tenen les millors xifres per sobre el 90 per cent. En la darrera zona enquestada, les estades als hotels d'Alcúdia i Muro han davallat 5 punts, fet que ha arrossegat l'estadística d'aquest sector, que comprèn Can Picafort i Pollença, malgrat que aquests han tingut ocupacions del 93,6 per cent i el 92,3 per cent.

L'estadística s'ha realitzat sobre una mostra de 610 establiments associats dels quals 350 han respost, cosa que representa un 57,38 per cent dels enquestats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris