nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears és l'única comunitat on els preus pujaren pel mes de juliol

L'augment del 0'1% deixa l'IPC interanual a les Illes en un 3%

El mes de juliol, les Balears han estat l'única Comunitat Autònoma on l'Índex de Preus al Consum s'ha incrementat respecte del mes anterior. L'augment ha estat d'un 0'1%, mentre que l'índex de variació en l'àmbit estatal ha davallat un 0'6%. Aquesta situació deixa l'IPC interanual a les Illes en el 3%.

Com en mesos anteriors, el transport ha estat el sector més inflacionista, ja que encara arrossega les pujades del preu del petroli. La pujada ha estat d'un 1'7%, seguida de la dels hotels, els cafès i els restaurants, amb un 0'9%. Només les comunicacions, com també el vestit i el calçat, han experimentat baixades de preus, amb un 0'2 i un 5% de manera respectiva. Aquesta darrera ha estat conseqüència de les rebaixes d'estiu.

En l'anàlisi dels percentatges d'increment interanual, el transport es torna a situar en primera posició amb un 6'9 per cent, amb dos punts per sobre dels altres tres sectors que encapçalen les pujades: l'ensenyament (4'3 per cent), habitatge (4'2 per cent) i begudes alcohòliques i tabac (4'1 per cent).

Ahir, l'economista Antoni Monserrat destacà que des de principi d'any els preus han pujat a l'Arxipèlag un 1'5%, 0'6 dècimes més que en el conjunt de l'Estat. D'altra banda, considerà que, si bé les xifres interanuals són inferiors a la mitjana espanyola, el cost de la vida a les Balears és més alt que en molts d'altres territoris.

Per la seva banda, els sindicats UGT i CCOO també es mostraren preocupats pels nous registres, sobretot per les conseqüències que pot tenir la pujada del transport en l'economia illenca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris