algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ramis diu que Madrid reconeix que Balears pot multar les teles

Ara dóna 15 dies a les ràdios per demostrar que tenen permís

El conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, va recórrer ahir a tres documents enviats pel Govern central en què aquest li reconeix que la capacitat per sancionar les televisions locals que emeten fora de la llei és de l'Executiu balear. El titular responia així a les manifestacions del delegat del Govern, Ramon Socias, qui havia advertit que el Govern balear no tenia competències ni per sancionar ni per fer tancar les televisions locals.

Per desmentir el delegat, Ramis va recórrer a una carta de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions, a un informe demanat pel Govern a la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial i a una tercera carta d'Indústria que insta el Govern a inspeccionar les ràdios que poden emetre sense cobertura. En tots aquests casos, Madrid reconeixeria, fins i tot amb sentències del Constitucional, que el Govern n'és competent.

Per això, el conseller considerà «molt greu» el posicionament de Socias que, segons ell, es podria explicar bé per una qüestió de «desconeixement» o bé per «raons polítiques», i anuncià que havia enviat una carta al ministre d'Indústria, José Montilla, perquè informàs Socias.

Precisament ahir, el conseller inicià els tràmits per regular l'espai radioelèctric balear, enviant una carta a les emissores de ràdio suposadament irregulars en què els dóna 15 dies per acreditar la seva legalitat. Si això no es produeix s'obriran expedients sancionadors que poden comportar clausures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris