nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Un de cada 15 universitaris obriria una empresa en acabar la carrera

Les institucions qualifiquen de preocupant el poc esperit emprenedor

Devers 1 de cada 15 estudiants de la UIB manifesta el seu interès per muntar una empresa en acabar els estudis. La majoria d'institucions implicades en l'autoocupació -Imfof, Ifoc, Caeb i Cambra de Comerç- qualifiquen de preocupant la dada, que reflecteix el poc esperit emprenedor que tenen els universitaris.

La informació correspon a l'estudi «Emprendre 2020» encarregat pel Govern balear, realitzat per Integral Consultores i presentat per l'Associació de Joves Empresaris de Balears. El treball pretén ser un pla estratègic per a la dinamització de l'autoocupació.

L'estudi fa una diagnosi sobre l'esperit emprenedor a la UIB i de les seves dades es desprèn que just un 28% dels almunes de la Universitat creu que els estudis fomenten l'esperit emprenedor, mentre que el 6,5% dels universitaris entrevistats manifesta voler muntar una empresa en acabar els estudis. Tot i que aquest darrer percentatge s'incrementa quan la mateixa pregunta es planteja a llarg termini, fins un 62% en crearia una d'aquí a 10 anys.

L'estudi del Govern i Joves Empresaris mostra l'insuficient esperit empresarial en els diferents àmbits, però especialment a la UIB. En aquest sentit, Daniel Mas, de l'Associació de Joves Empresaris, assenyalà que «la il·lusió de l'emprenedor topa la majoria de vegades amb dificultats financeres».

És així com «la inexistència de més iniciatives de capital de risc a l'Arxipèlag i l'inadecuat ús dels fons ICO, a més d'un dinamisme empresarial qualitatiu manifestament millorable» es converteixen en el principal entrebanc a l'hora d'incentivar l'esperit emprenedor a les Illes Balears.

Des del passat novembre, Joves Empresaris ha obert un gabinet d'assessorament per a emprenedors. A les tres oficines que funcionen a Balears, l'associació ha atès devers 700 persones, de les quals un 14% ha aconseguit muntar amb èxit la seva pròpia empresa.

Quant al perfil dels usuaris, la meitat són dones, l'edat mitjana és d'uns 30 anys i majoritàriament es decanten per obrir negocis en el sector serveis. Daniel Mas destacà que «la majoria de consultes parteixen de zero. Vénen amb una idea i els intentam ajudar a desenvolupar-la». La majoria de projectes empresarials encara no han superat el primer any d'existència, així que el gerent de Joves Empresaris es negà a fer una valoració sobre la seva evolució. Tanmateix, encara som lluny d'assolir nivells europeus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris