algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Les Balears viuran una nova onada de calor nocturna, almenys, fins dimarts

L'embat evitarà que les nits siguin insuportables en les zones de costa

Les Balears viuran una nova onada de calor nocturna almenys fins dimarts que ve. Així ho va confirmar ahir el portaveu del centre territorial a Balears de l'Institut estatal de Meteorologia (INM), Miquel Gayà.

De fet, segons va explicar Gayà, l'onada de calor va començar ahir. Igual que l'anterior, en aquesta ocasió tan sols les temperatures mínimes, és a dir les nocturnes, superaran els llindars establers com a límits per declarar l'onada de calor. Amb caràcter general, a Balears el llindar per a la temperatura mínima està fixat en els 23 graus. Tot i això, el portaveu del Centre Territorial a Balears de l'INM va avançar que l'entrada de l'embat en les zones costaneres evitarà que les nits siguin insuportables.

Pel que fa a les temperatures màximes, que solen ser les diürnes, Gayà preveu que no arribin ni als 34 graus en les zones costaneres ni als 37 en les localitats de l'interior de les Illes. Tanmateix, al llarg d'aquests dies, i fins dimarts, l'INM preveu que es vagin incrementant paulatinament les temperatures. De fet, ja que les prediccions fiables només arriben fins dimarts, Gayà no va poder descartar que el dimecres els valors superin durant el dia els 34 graus a la costa i els 37 a l'interior.

En tot cas, aquesta serà la quarta onada de calor de l'estiu després de les que es varen viure durant els dies posteriors a Sant Joan, el juny; durant els primers dies de la segona quinzena de juliol, i durant el passat cap de setmana. Tanmateix, tan sols durant l'onada de calor del passat mes de juliol va ser necessari que el Ministeri de Sanitat avisàs la Conselleria de Salut i Consum perquè coordinàs amb altres departaments del Govern un pla d'acció davant els efectes de l'onada de calor. Aquest pla es va activar el passat 15 de juliol i va fer que les Balears estiguessin en alerta 2, groga, (d'una escala que hi va de 0, mínima, a 3, que és l'alta) durant tres dies seguits. Llavors no només les temperatures mínimes varen superar els 23 graus, sinó que els valor màxims varen arribar als 40 graus a l'interior de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris