nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Thomàs fa dos mesos: «Veig molt poc probable rebre Nova Santa Ponça»

L'acta de la reunió d'UM del 24 de maig recull l'oposició del trànsfuga al conveni

74380

El regidor trànsfuga, Joan Thomàs durant el polèmic ple del dia 29 de juliol.


Dos mesos abans d'abandonar les files del comitè local d'UM a Calvià i protagonitzar el major escàndol polític de la legislatura, el regidor trànsfuga Joan Thomàs no es mostrava partidari d'aprovar la recepció municipal de les dues macrourbanitzacions que la família Nigorra té a Santa Ponça i que s'han convertit en l'epicentre del sisme que ha esquerdat els fonaments del pacte PP-UM.

Així ho testifica l'acta número 25 de la reunió ordinària del comitè local d'UM a Calvià realitzada el passat 24 de maig a la seu del carrer can Vich. En el transcurs d'aquesta reunió, despatxada 66 dies abans que en el polèmic ple en el qual el vot de Thomàs permetés al batle Delgado (PP) rebre a Juan Nigorra Cobián Nova Santa Ponça i Santa Ponça Golf, el regidor encara encastat a les files UM i responsable de les àrees de Manteniment, Vies i Obres, Medi Ambient i Noves Tecnologies afirmava veure «molt poc probable» la incorporació de les dues urbanitzacions al teixit urbà de Calvià perquè, segons Thomàs, es tractava d'un tema «espinós i conflictiu».

Aquestes explicacions al comitè local es produïren després que Delgado es comprometés davant d'hotelers i veïns de Santa Ponça a rebre les urbanitzacions de la família Nigorra «en el ple de juliol». Això no obstant, la negativa de Joan Thomàs a rebre les urbanitzacions de la família Nigorra venia ja d'enrere tal com demostra l'acta número 15 de la reunió extraordinària del comitè local d'UM a Calvià oficiada el 14 de setembre de 2004. En aquesta es va tractar la recepció de les urbanitzacions i Thomàs manifestà que l'Ajuntament estava «a anys llum d'arribar a un acord» amb els terratinents.

Però si el passat maig Joan Thomàs titllava d'«espinós i conflictiu» el «tema» de la «poc probable» recepció municipal de Nova Santa Ponça i Santa Ponça Golf, dos mesos i dos dies després la seva opinió canvià de manera dràstica. Thomàs s'enfrontà amb el comitè local del seu partit i no va acceptar el resultat de la votació efectuada: 10 vots en contra del conveni urbanístic, quatre abstencions i només dos vots a favor. El del mateix Joan Thomàs i el del seu home de màxima confiança en el Consistori, Antoni Tirado.

El comitè local d'UM a Calvià acordà el dia 26 de juliol que en ple els dos edils nacionalistes votarien en contra de ratificar el conveni urbanístic firmat una setmana abans per Juan Nigorra Cobián i el regidor de Urbanisme, Alberto León (PP), encara que sabent que UM no donaria el seu suport en els termes reflectits sobre el paper, si bé estava disposada a negociar.

Potser llavors el PP ja sabia amb més o menys certesa que comptarien amb el vot favorable de Thomàs, qui després d'abandonar UM anuncià el seu suport incondicional als projectes populars del parc temàtic a can Vairet i el centre de tecnificació esportiva al pla de ses Penyes Rotges i el Sementer de Son Flor. Curiosament, les tres finques rústiques esmentades són propietat de la família Nigorra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris