algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Quatre partits reivindiquen avui el dret de pas per la costa davant can Pedro J.

A més del diputat d'Esquerra al Congrés Joan Puig hi seran dirigents del PSM, EU i Els Verds

Una representació dels partits polítics PSM, EU, Els Verds i ERC, així com del Lobby per la Independència i el Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA), oferiran aquest dematí, a les 11.30 hores, una roda de premsa entre els números 60 i 70 de la Costa dels Pins, de Son Servera. En aquest indret es troba el domicili estiuenc del periodista Pedro J. Ramírez i de la modista Àgatha Ruiz de la Prada i, al darrere, el domini públic marítimo-terrestre amb la piscina davant del mar de la qual n'han fet ús exclusiu fins ara. Entre d'altres càrrecs institucionals està previst que Joan Puig, diputat al Congrés de Madrid per ERC, participi en la conferència.

El PSM informà en un comunicat que «la concentració de protesta contra l'ocupació per ús privat del domini públic de Costes, organitzat pel Lobby per la Una representació dels partits polítics PSM, EU, Els Verds i ERC, així com del Lobby per la Independència i el Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (GADMA), oferiran aquest dematí, a les 11.30 hores, una roda de premsa entre els números 60 i 70 de la Costa dels Pins, de Son Servera. En aquest indret es troba el domicili estiuenc del periodista Pedro J. Ramírez i de la modista Àgatha Ruiz de la Prada i, al darrere, el domini públic marítimo-terrestre amb la piscina davant del mar de la qual n'han fet ús exclusiu fins ara. Entre d'altres càrrecs institucionals està previst que Joan Puig, diputat al Congrés de Madrid per ERC, participi en la conferència.

Esquerra Republicana explicà, per la seva banda, que el diputat Joan Puig «analitzarà la situació després de la suspensió temporal aquest estiu de l'ús públic per part de la ministra Narbona».

Delegació del Govern remeté ahir als mitjans de comunicació la resolució del Ministeri de Medi Ambient «en la qual s'especifica la suspensió temporal de l'ús públic a la zona que ocupa la piscina». Fonts de Delegació explicaren que el Ministeri interpreta que la suspensió de l'ús públic du implícita la supressió de la servitud de pas per la costa.

Aquest diari intentà posar-se en contacte amb algun responsable ministerial que explicàs per quina raó la resolució, amb data de 31 de maig del 2005, encara no ha estat publicada en el BOE, i perquè la costa afectada no ha estat convenientment senyalitzada i l'accés substituït per un altre, com indica la Llei de 1988.

Tanmateix, el director general de Costes, José Fernández, realitzà unes declaracions a l'agència Efe. Assegurà que «en el 2001 es va declarar l'ús públic» de la piscina, però que «mai no s'adoptaren les mesures necessàries per garantir-lo».

La instal·lació, construïda cap el 1973, tingué una concessió per a ús privatiu fins el 1985, que no es renovà. El 1998 va ser recuperada formalment per l'Estat.

La piscina que usufructua la família Ramírez tornà a ser notícia el mes passat, quan s'impedí el pas a la periodista Martha Zein, que dona la volta a la costa de Mallorca a peu. Els escortes li impediren el pas, i els agents de la Guàrdia Civil procediren a identificar-la. El passat més de juliol aquest diari accedí sense problemes a la piscina després d'una notificació davant Costes i Delegació del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris