algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Lliurades 200 al·legacions contra les contribucions especials de s'Estanyol

La Sala pretén que els veïns paguin el 90% de la xarxa d'aigües

Ahir, els veïns de s'Estanyol presentaren més de 200 al·legacions contra la imposició, per part de l'Ajuntament de Llucmajor, de contribucions especials per finançar el 90% del cost de les obres relatives a la xarxa d'aigües del nucli costaner.

L'Associació de Veïns Son Reynés de s'Estanyol ha criticat amb duresa l'Ajuntament, amb Lluc Tomàs -PP- com a batle, perquè no ha sotmès el projecte a exposició pública, cosa que ha impedit als residents tenir informació sobre el mode de finançament.

Segons l'agrupació, «el govern municipal vol que el poble pagui el 90% de les obres sense saber quanta d'aigua se subministrarà i sense avisar. Només quan hem presentat les al·legacions, hem tingut accés als annexos de l'ordenança reguladora. La majoria de veïns està indignada, ja que senten agredida la seva economia familiar i la seva dignitat com a poble, i s'ha de recordar que s'Estanyol és tan antic com Llucmajor o l'Arenal. La xarxa d'aigües de s'Estanyol ha de ser fruit d'una bona gestió municipal, i no d'una imposició econòmica abusiva».

D'acord amb l'Associació, «els qui han acudit a la Sala a interessar-se per la situació afirmen que cada propietari de solar o d'habitatge afectats haurà de pagar devers 3.000 o 4.000E. La inversió global puja a gairebé 1'8 milions, segons les previsions del mateix Consistori».

L'aigua potable subministrada a s'Estanyol procedirà de Son Bieló, cosa que ha causat estupor entre els veïns. Asseguren que el cabal està salinizat i que ningú no l'usa, perquè fa malbé els electrodomèstics.

Així mateix, l'entitat veïnal s'estranya de que les contribucions especials siguin tan altes, si resulta que el Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca subvenciona aquesta classe d'actuacions, donant prioritat precisament als projectes hidràulics. Pareix que l'Ajuntament presentarà la sol·licitud de subvenció el pròxim setembre, incloent-hi les obres de la xarxa d'aigües dels nuclis de Cala Pi, Vallgornera i es Pas, a més de la de s'Estanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris