algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La Guàrdia Civil trobà dues habitacions per «esnifar coca» a una «disco» d'Eivissa

La intervenció s'efectuà el juliol del 2004 i l'informe es lliurà al jutjat i a la Delegació

64434

La Guàrdia Civil «va sorprendre» diverses persones mentre entraven a les habitacions on es consumia la droga.

El 22 de juliol del 2004, la Guàrdia Civil dugué a terme una actuació en una discoteca d'Eivissa, en la qual es descobrí que al primer pis de l'anomenada «zona VIP» hi havia dos locals que s'utilitzaven únicament i exclusivament perquè els clients poguessin esnifar cocaïna «en la intimitat».

D'aquesta actuacióm, se'n lliurà un informe al Jutjat d'Instrucció núm. 3 d'Eivissa i un altre al delegat insular. S'hi incloïen fotografies de les dues dependències, a les quals s'accedia a través d'una porta de fusta que no tenia cap classe de pany especial, i a dins hi havia una espècie de barra de fusta en cada habitació, barres situades a mitja altura. La Guàrdia Civil «sorprengué» diverses persones entrant a les habitacions, on pogué captar imatges de les «retxes» de cocaïna, de bitllets enrodillats en forma de canut per esnifar la droga, i de targetes Visa per «tallar» la substància estupefaent.

Un cop realitzada l'actuació, a càrrec d'agents de la Benemèrita de l'illa d'Eivissa, i dels mateixos empleats de seguretat de la discoteca, es procedí a desmuntar les dues habitacions. Aquestes imatges també quedaren reflectides en els informes que es prepararen i que es lliuraren a les autoritats corresponents.

En l'àmbit judicial, l'informe quedà sobresegut i, quant a la via administrativa, la discoteca no ha estat mai clausurada, o almenys no se n'ha tingut constància a nivell oficial.

Així mateix, durant els estius dels anys 2001, 2002, 2003 i 2004, la Guàrdia Civil dugué a terme inspeccions en bars, pubs, locals de cites i dicoteques de la Pitiüsa major, sempre en terreny de la zona que és competència seva, és a dir, fora de la ciutat d'Eivissa. D'aquesta manera, s'aixecà una cinquantena d'actes en relació amb el mateix nombre de locals sota l'acusació de permetre el consum de drogues. Aquestes actes també es lliuraren a la Delegació.

En la immensa majoria de casos, els expedients acabaren amb sancions econòmiques per als propietaris dels establiments, amb quantitats que oscil·laven gairebé sempre entre 400 i 600E, però en cap cas no s'ha procedit al tancament de cap dels locals denunciats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris