nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La verema s'espera ben excel·lent

La pluja de l'hivern i el temps sec dels darrers mesos ho faran possible

LL.L./AFP.Palma.
La pagesia espera una verema excel·lent per aquesta tardor. Així ho va confirmar ahir Biel Torrens, el secretari general del principal sindicat del sector agrari de Balears, Unió de Pagesos (UP).

Torrens va explicar que «les reserves d'aigua de l'hivern han estat suficients perquè el raïm maduri i perquè gràcies al fet que la primavera i l'estiu han estat secs sigui d'una excel·lent qualitat». Fins i tot, gràcies al fet que la sequera no ha estat extrema a les Balears, no així a la Península, Torrens preveu que la collita sigui també quantiosa.

De fet, el secretari general d'Unió de Pagesos creu que la verema serà millor i més nombrosa que l'any passat. Tanmateix, Torrens no troba que farà falta molta més mà d'oba ja que «a Unió de Pagesos hem registrat la mateixa demanda de mà d'obra de cada any». Allò que sí creu necessari és que «augmentin les exportacions». Segons el dirigent sindical, «en l'actualitat devers el 10% de la verema s'exporta, molt a Alemanya, però en altres comunitats autònomes l'exportació suposa el 80% de les vendes».

Pel que fa als preus, Torrens no tem que davallin perquè l'oferta sigui major, ja que «la qualitat també serà molt bona». Finalment, la verema es preveu que sigui a principi del mes de setembre, tot i que no es descarta que qualque celler l'avanci uns dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris