algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'estació de tren s'instal·larà a Jacint Verdaguer des de dimecres i fins el 2007

En una caseta situada darrere els edificis es vendran els bitllets fins que acabi l'obra de soterrament

85978

A l'esquerra de la imatge es pot veure la caseta on es vendran els bitllets.

El Govern balear tancarà el proper dimecres l'estació de tren de la plaça d'Espanya de Palma i la traslladarà provisionalment a una caseta de planta baixa situada a l'inici del carrer Jacint Verdaguer, just al costat del pont del Tren, on romandrà fins que a finals de l'any que ve acabin les obres de soterrament de les vies i de la futura estació intermodal.

D'aquesta manera, l'estació central de la xarxa ferroviària de Mallorca serà, durant un any i mig, una petita caseta, de planta baixa, que s'ha construït devora els edificis de Jacint Verdaguer. Als números 1 i 3 d'aquest carrer es vendran els bitllets i d'allí partiran tots els trens de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

En un primer moment, el Govern s'havia mostrat contrari a mantenir el servei fins a Palma mentre s'executassin les obres de soterrament, tal com demanaven els usuaris, i proposava acabar-lo a Son Fuster. Només després d'adjudicar el projecte, les empreses triades van proposar aquesta solució que, teòricament, no allargava les obres i suposava un sobrecost menor que el d'habilitar un servei d'autobusos des de Son Fuster fins al centre, com es preveia inicialment.

Un pic tancada l'actual estació, també a partir de dimecres, el ferrocarril arribarà a Palma per una via provisional. Tot i que aquesta via alternativa obligarà a reduir la velocitat del tren, SFM garanteix el servei fins a Palma «sense interrupcions i mantenint els horaris actuals». La via provisional surt de l'estació de Son Fuster i circula paralel·la al corredor que s'està soterrant a cel obert fins a acabar abans d'arribar al pont del Tren, on s'ha ubicat l'estació provisional. Segons el Govern, la via s'havia d'acabar ahir.

També de manera provisional, el Govern habilitarà una passarel·la elevada des dels carrers Jordi Andreu Alcover i Sant Vicenç Ferrer per permetre als vianants travessar la via provisional del tren que passa pel carrer Jacint Verdaguer.

Per evitar que el canvi d'estació agafi desprevinguts els usuaris, el Govern ha iniciat una campanya informativa als mitjans de comunicació, ha editat postals i ha col·locat cartells als vagons. Dimarts, un dia abans que es facin efectius els canvis, també es desplegaran informadors a la zona de l'antiga estació central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris