algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern afirma que la recuperació del mercat alemany és «espectacular»

Esperen mantenir el turisme britànic «més o manco» com el 2004

El director general de Promoció Turística, Eduard Gamero, assegurà ahir que les xifres de turistes alemanys s'han recuperat de manera «espectacular» en el transcurs d'aquesta temporada, sobretot a Mallorca.

Per altra banda, Gamero destacà també l'augment «importantíssim» del turisme nacional a totes les quatre illes i assegurà que esperen que el mercat britànic repeteixi «més o manco» les mateixes xifres de l'any passat. Respecte de l'italià, la seva opinió és que està anant «raonablement bé». Tot i així, Gamero declarà que s'han de pendre accions per atreure altres mercats turístics emergents com el rus o el xinès. En aquest sentit, recordà que Balears acollirà per març un congrés d'agents de viatges polonesos.

El responsable de promoció considerà que, gràcies a les polítiques de l'Executiu de Jaume Matas, s'ha superat la pèrdua de quotes de mercat que s'experimentà fa dos anys, i que afectà sobretot les temporades mitjana i baixa. Gamero destacà el fet que el desenvolupament del món turístic és cada vegada més complex i que s'ha d'incidir en la qualitat dels productes i a adaptar-se a les noves necessitats de la demanda. Per tal motiu, creu que des del Govern s'ha d'insistir en aquests punts, i per això des de la Conselleria de Turisme es té la voluntat decidida de conscienciar, tant el sector públic com el privat, que el futur passa per garantir la qualitat des de tots els punts de vista.

«Serem més competitius en la mesura que siguem capaços de donar resposta a les noves tendències de la demanda», afirmà Gamero. Es mostrà convençut que les Illes són capaces de fer-ho, ja que al llarg dels anys així ho han demostrat. En aquest sentit, les reserves directes a través d'internet i la presència de les companyies de baix cost, ja estan possibilitant aquests canvis.

El director de Promoció declarà en la presentació d'un nou producte de rutes gastronòmiques, que Balears és la destinació amb més turistes repetidors, fet que reflecteix l'alt grau de satisfacció i confià que continuï succeint així.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris