bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Socias contradiu Ramis i amplia fins desembre el termini per tancar teles

El delegat avisa que el Govern no podrà sancionar les tv locals

El delegat del Govern, Ramon Socias, va contradir ahir públicament les darreres decisions que ha pres el Govern balear per fer complir la nova normativa que regula les televisions locals. El representant de l'Executiu estatal deixà clar que cap televisió local no haurà de tancar abans de desembre i, a més, va advertir que el Gabinet autonòmic no pot sancionar cap cadena que actuï fora de la llei perquè aquesta és una competència exclusiva de l'Administració central.

Les paraules de Socias arriben tres dies després que el conseller Lluís Ramis donàs un termini de dues setmanes a les operadores sense llicència per tancar i amenaçàs d'obrir-los expedients sancionadors si continuaven funcionant sense justificar la seva legalitat.

El delegat va advertir que la Llei estatal de mesures urgents per a l'impuls de la televisió Digital Terrestre (TDT), aprovada el 14 de juny, permet que les cadenes locals analògiques continuin emetent fins el 14 de desembre. Un termini que encara es podria ampliar més si els advocats de l'Estat interpreten que el concurs fet a Balears el passat desembre per concedir llicències de TDT locals encara no ha acabat. Una interpretació que vendria provocada pel fet que encara queden per atorgar dues llicències del Govern per cada illa i dues per a cada Consell Insular.

Socias recordà que aquestes noves llicències, encara per atorgar, estan previstes al Pla Tècnic Nacional de la TDT, públicat pel BOE el passat 30 de juliol. Per això, criticà que el Govern hagués contestat al Consell de Mallorca, en una carta datada el 28 de juliol però remesa l'1 d'agost, que les seves llicències no es reoldrien fins que Madrid aprovàs el Pla.

Per altra banda, el delegat advertí que el Govern balear només pot sancionar les televisions locals per motius relacionats amb el contingut de la seva programació i només aquelles televisions a les quals ha adjudicat freqüència. Per tant, com que la potestat de sancionar i de decidir el tancament de les televisions locals sense llicència pertany a Madrid, Delegació del Govern «no permetrà que s'envaeixin les competències de l'Estat» i recorrerà les sancions que l'Executiu autonòmic imposi en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris