muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Medi Ambient ha recollit 3.274 mamífers, ocells i rèptils de països exòtics

El Consorci de Recuperació de la Fauna avisa que les espècies invasores són un risc per l'ecosistema

El Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), que depèn de la Conselleria de Medi Ambient del Govern i de la Fundació Natura Parc, ha acollit d'ençà el 26 de febrer del 2004, data de la seva creació, un total de 3.274 animals, dels quals 409 eren exòtics. Igualment, els treballadors del COFIB han fet més de 60.000 quilòmetres per recuperar els animals abandonats.

Així ho anuncià ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, acompanyat del director general de Caça, Protecció d'Espècies i Educació Ambiental, Antoni Gómez, i del director gerent del COFIB, Lluís Parpal. Font va recordar la «important» funció d'aquest consorci ja que «especialment durant l'estiu molta gent abandona les mascotes i és important que els ciutadans sàpiguen que hi ha un servei que les acull».

Dins aquest context, el conseller va fer una crida a la responsabilitat dels ciutadans, especialment als que adquireixen espècies exòtiques i després les abandonen. En aquest sentit, Font va recordar que les espècies exòtiques «generen problemes en el nostre ecosistema» i que desfer-se d'un animal d'aquests «no és un pecat que s'ha d'amagar». Per això, va demanar als ciutadans que telefonin al 971144107 quan prenguin aquesta decisió.

Tot i això, Parpal va pregar als ciutadans que «abans de comprar un animal s'ho pensin bé». «A vegades, el primer impuls és tenir-lo, però després tenim experiència de gent que diu que no el vull, no el puc cuidar o que el meu germà no el vol». Pel que fa a les comoditats de les quals gaudeixen aquests animals, Font explicà que «estan llestes les noves instal·lacions, amb un hospital que té quiròfan, Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) i una sala de raigs x».

En referència als animals atesos, segons explicà Parpal, prop del 50% són recuperats del carrer o dels boscs i un altre 50% són abandonats pels propietaris en el centre». Entre els grups d'animals que hi predominen són els rèptils i les aus, mentre que els mamífers són els que menys s'abandonen. Els casos més cridaners han estat l'abandonament d'una pitó de 4 metres, una boa i un cocodril, a més de nombroses tortugues americanes i cotorres argentines o de la Patagònia, que arriben a fer nius de mitja tona de pes i que, en qualque ocasió, s'han trobat al bosc de Bellver.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris