algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Els veïns es mostren partidaris d'organitzar l'amollada d'ànecs

No entenen la suspensió d'una tradició «sense crueltat ni tortura»


Any rere any, a Can Picafort s'ha celebrat la ja tradicional amollada d'ànecs. Aquesta activitat és, per tant, una de les que compta amb més tradició de totes les que apareixen en el programa de festes oficial de la Mare de Déu d'agost. Tot i això, la tradició, que just consisteix a atrapar nedant els ànecs que prèviament s'han llançat a l'aigua des d'un grup d'embarcacions, ha aixecat polèmica cada any.

L'Associació de Defensors dels Animals (ADA) ha denunciat reiteradament que aquesta festivitat suposa un maltractament cap als ànecs i que, per tant, ha de ser suspesa. Però enguany la cosa ha anat més lluny i les denúncies d'ADA han arribat als tribunals, que s'han manifestat a favor, per la qual cosa l'Ajuntament, davant el perill de fortes multes, ha decidit desistir de tornar a organitzar l'amollada.

Davant això, els veïns del nucli costaner es manifesten majoritàriament a favor de continuar amb l'amollada d'ànecs. «És una tradició molt antiga que defineix la personalitat de Can Picafort», diu Joan Cumila, mentre que Rafel Seguí comparteix la seva opinió i recorda que «no hi ha maltractament perquè els ànecs no es maten sinó que s'agafen a l'aigua». En aquest sentit Rafel Socias opina que «els ànecs pateixen per la pressió de la gent però no hi ha crueltat ni els feim mal».

En canvi, el jove Salvador Gamundí diu que, encara que hi participa cada any, «si els ànecs pateixen no m'importa que se suspengui. No crec que sigui una cosa identificable de Can Picafort». Joan Pomar assegura desconèixer si els animals pateixen en l'amollada «però allò cert és que és un moment en què el poble es troba feliç i unit». Per acabar amb la mostra, Susana Gottschack considera difícil pronunciar-se «perquè és una tradició antiga en la qual la gent passa una bona estona però alhora és evident que els animals pateixen, encara que no els torturam».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris