nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Fiol enviarà 18.000 certificats B i C de català als titulats d'ESO i Batxillerat

No serà necessari que els interessats el demanin, ja que el Govern actuarà d'ofici

71368

Abans que acabi la legislatura la forma d'obtenir el certificat B més freqüent no serà ja presentar-se a les proves del Govern.

La Conselleria d'Educació i Cultura, presidida per Francesc Fiol, expedirà d'ofici a partir del setembre prop de 18.000 certificats B i C entre els titulats d'ESO, Batxillerat i de les Escoles de Persones Adultes (Espa). Aquest és el número d'alumnes que el director general d'Administració i Inspecció Educativa, Jaume Juan, calcula que hauran complert tots els requisits necessaris per rebre els certificats en acabar el curs 2003/2004 i el present.

En concret, de 7.897 alumnes que el setembre passat s'havien inscrit a quart d'ESO, Juan calcula que poc menys de 5.500 compliran amb els requisits per obtenir el nivell B de català (haver estudiat durant els darrers sis cursos la matèria i haver-la aprovada). El director general preveu que en aquests 5.000 s'hi afegiran els titulats del curs 2003/2004 i els de les Espa, amb la qual cosa la xifra final d'alumnes que rebran el nivell B estarà al voltant dels 11.000.

A més, Juan calcula que altres 7.000 titulats de Batxillerat dels mateixos cursos, tendran dret a rebre el nivell C. Aquestes xifres contrasten amb els devers 20.000 ciutadans que han obtingut els certificats B i C d'ençà el 1992, quan la Junta Avaluadora de Català va començar a fer les proves d'adults. Això vol dir que, previsiblement, en acabar el curs que ve hi haurà més gent que hagi obtengut el certificat B o C gràcies al decret publicat dissabte en el Butlletí Oficial de les Balears, que no en els tretze anys anteriors.

D'altra banda, Jaume Juan va explicar que «un aspecte important és que el decret que hi havia en vigor fins ara només expedia el certificat si hi havia una instància de part de l'alumne, però a partir d'ara, a més de mantenir aquest procediment, serà l'Administració qui expedirà el títol d'ofici, automàticament, amb la col·laboració dels centres». El director general va avançar que «confiam que poguem expedir els primers certificats a partir de setembre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris