nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

La «llei antitabac» compleix el seu primer mes amb només 2 denúncies

Salut diu que les sancions començaran a imposar-se el setembre


El primer mes d'aplicació de la «llei antitabac» ha acabat amb només dues denúncies, encara que el Govern ha anunciat que les multes als infractors arribaran el setembre. La consellera de Salut, Aina Castillo, ha qualificat de «molt positiu» el primer mes d'aplicació de la «llei antitabac», ha reiterat que ha de complir-se la legislació. «És una llei de difícil aplicació i hem estat generosos a l'hora d'aplicar-la, però a partir de setembre no hi haurà excuses i posarem sancions a tots aquells que no compleixin la legislació», advertí la consellera de Salut, Aina Castillo, que té previst reunir-se amb les patronals -PIMEM i CAEB- la setmana pròxima per incidir en la necessitat que es compleixi estrictament la «llei antitabac».

Amb les dues denúncies presentades davant de la Conselleria de Salut el protocol d'actuació ha estat el següent: els inspectors han visitat l'establiment infractor, han recordat al seu amo que ha de complir-se la «llei antitabac» i han demanat als propietaris que l'apliquin de forma immediata. En cap dels dos casos s'han imposat multes. «La situació canviarà a partir de setembre i comunicarem a les patronals que començaran a aplicar-se les sancions previstes en la llei; la meva obligació és que una llei aprovada pel Parlament es compleixi», assenyalà la consellera de Salut. Castillo ha mantingut reunions amb la PIMEM i CAEB de les tres illes i creu que la «llei antitabac» ha estat acollida amb satisfacció per la societat balear i pels establiments que han de complir la normativa. «Els no fumadors han de tenir privilegis sobre els fumadors. Així tots guanyam en salut», recalcà la titular de Salut.

La «llei antitabac» començà a aplicar-se el 10 de juliol entre el desconcert dels ciutadans i de bars i restaurants, els negocis més afectats per la nova llei. La Conselleria de Salut disposa d'una plantilla de 30 inspectors que són els que es faran càrrec de controlar el compliment de la Llei de Drogodependències i altres Addiccions que entrà en vigor el passat dia 10 de juliol. No és probable que la Conselleria de Salut augmenti la plantilla d'inspectors per controlar l'aplicació de la «llei antitabac».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris