algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El PP deixa clar a Munar que no accepta ni ultimàtums ni pressions

La presidenta d'UM es reuneix per primer pic a Calvià amb els 'seus'

L'ultimàtum de la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, al PP perquè resolgui la crisi de govern a Calvià abans que acabi el setembre, va provocar ahir una resposta immediata dels populars. El seu portaveu, Miquel Ramis, va deixar clar a UM que el PP no accepta «ultimàtums ni pressions» de cap altra formació.

Només un dia abans, Munar havia instat el president del PP, Jaume Matas, a actuar perquè el batle de Calvià, Carlos Delgado, destitueixi dels càrrecs executius el trànsfuga Joan Thomàs, qui fa uns deu dies abandonà UM i votà amb el PP per permetre la recepció de les urbanitzacions dels Nigorra. La presidenta d'UM advertí que si el PP no resol aquesta «greu» situació abans que acabi setembre entendrà que s'ha «incomplit» el Pacte entre els dos partits.

«El PP no se sotmet a cap ultimàtum ni a cap pressió de ningú i cadascú que faci el que cregui convenient», respongué ahir a Munar el portaveu d'aquest partit, Miquel Ramis. «La única pressió que té el PP és la de les urnes», apuntà el popular, qui recordà que la seva és «la més forta organització política» de Balears.

Ramis assegurà que el PP es pren l'agost com a període de reflexió però vol reconduir, quan s'obri el nou curs polític, aquesta crisi. Una crisi que en tot moment qualificà com a «puntual» i «no extrapolable» a altres institucions.

Amb tot, reconegué que si la situació no es recondueix, les relacions entre PP i UM es podrien «deteriorar» i llavors la crisi tendria conseqüències. Per evitar-ho, reclamà «tranquil·litat» i que «no es crispi la situació amb declaracions altissonants». També recalcà que estan per complir els acords amb UM.

Per la seva part, la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, es desplaçà dimarts a Calvià per primer pic des que esclatà la crisi provocada per l'abandonament del partit del seu regidor, Joan Thomàs, qui continua mantenint tasques de responsabilitat a l'equip de govern del batle Carlos Delgado.

Acompanyada pel coordinador de la Part Forana d'UM, Tomeu Vicens, la presidenta es reuní amb els membres del comitè local de Calvià i els informà de la posició que manté el partit d'esperar que el PP destitueixi el trànsfuga abans que acabi l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris