muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Consell iniciarà el desdoblament del camí de Jesús després de l'estiu

L'actuació s'acabarà a finals de 2006 i costarà 2'6 milions d'euros

El Consell de Mallorca començarà les obres del desdoblament del camí de Jesús, una important via d'accés a Palma, després de l'estiu, per tenir-les enllestides a finals de 2006. L'actuació, que aprofitarà els dos carrils actuals, costarà uns 2'5 milions d'euros, amb càrrec al pressupost de la institució insular.

La intenció de la Direcció Insular de Carreteres, que dirigeix Gonzalo Aguiar, és adjudicar les obres aquest setembre perquè es puguin iniciar a l'octubre. L'actuació s'iniciarà a l'encreuament entre el camí de Jesús i el carrer Andreu Torrens i acabarà a la via de cintura.

El desdoblament, que tindrà un quilòmetre de longitud, aprofitarà els dos carrils actuals com a via de sortida de Palma, mentre que els dos carrils nous -d'entrada a Palma- es construiran guanyant terreny a la Riera, fet que complica l'execució del projecte. En algun punt, com la zona del cementeri, es preveu la construcció d'una mitjana de fins a quatre metres on es mantindran els pins existents, però en altres trams no hi haurà mitjana. Els dos carrils per sentit que s'han projectat al nou desdoblament tindran tres metres d'amplària cada un.

El projecte, que s'ha modificat i ja no inclou un pas soterrat inicialment previst, s'ha dividit en dos trams. El primer, des de Palma fins al cementeri és més complicat i inclou un aparcament soterrat a la falca verda que quedarà sota la nova calçada. El segon tram, fins a la via de cintura, preveu una ampliació de l'actual rotonda ubicada davant del cementrri.

Les obres hauran d'estar enllestides abans que acabi el 2006 i, previsiblement, serà després quan s'haurà de cedir aquest remodelat accés a Palma a l'Ajuntament. Precisament en aquesta zona, Cort està executant actualment el projecte de la falca verda, una de les principals apostes de la batlessa, Catalina Cirer, per convertir l'espai del voltant de la Riera en un dels principals pulmons verds de Palma. Aquesta nova infraestructura viària s'inclou dins el Pla de Mobilitat del Consistori de Ciutat i ha estat impulsada mitjançant un conveni entre les dues institucions.

El director insular de Carreteres del Consell de Mallorca, Gonzalo Aguiar, recordà que actualment aquesta via d'accés a Palma és força conflictiva perquè suporta un important volum de trànsit en una calçada estreta. L'actuació permetrà convertir el camí de Jesús en una alternativa per als saturats accessos a Ciutat, tant per General Riera com pel carrer Dragonera. Actualment, l'Ajuntament de Palma també està executant la conversió del carrer Jacint Verdaguer en una avinguda de quatre carrils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris