cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El batle s'autocritica pel certificat no vàlid dels cavallistes de ses Salines

Antoni Serra retreu al primer edil de ses Salines que s'aprofiti «d'un document menor»

61766

Els regidors miraren el vídeo en què es veu Sebastià Vidal actuant a sa Pobla l'any 1997.

El batle de sa Pobla, Antoni Serra, s'autocriticà en el ple d'ahir per emetre un certificat no vàlid referent a les actuacions que l'agrupació de cavallistes de ses Salines realitzà al municipi pobler teòricament des de l'any 1995.

Aquest és el primer dels deu batles dels ajuntaments del PP -que emeteren certificats sobre les activitats de doma a nom del Club Hípic amb seu a la casa del primer edil de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), que després permeteren la legalització de les seves quadres i habitatge- que ha donat una explicació pública en un ple sobre la polèmica.

La reprovació presentada pel portaveu dels Independents de sa Pobla, Joan Comes, li exigia al batle explicacions sobre a petició de qui es va expedir el certificat per als cavallistes i si existia a l'Ajuntament registre d'entrada per aquesta sol·licitud. D'altra banda, Comes reclamà a Serra que li mostràs la còpia de l'informe tècnic favorable per a l'esmentat certificat.

Davant aquest munt de preguntes al batle no li quedà més remei que admetre que s'havia equivocat i no havia actuat així com diu la llei en emetre un certificat sense registre de sortida i sense tenir un informe vàlid d'un tècnic. Per això ha obert una comissió d'investigació per aclarir els fets.

Segons explicà el batle, ell mateix signà el certificat dia 6 d'agost del 2004 després que el seu regidor Joan Llabrés li digués que havia rebut una telefonada de Sebastià Vidal en la qual li demanà que l'Ajuntament emetés un certificat per aconseguir subvencions per als cavalls. Així, el batle signà aquest document sense disposar de cap informe tècnic.

Per justificar la seva actuació l'equip de govern disposa d'una declaració jurada de la persona que organitza a sa Pobla els espectacles cavallistes en què especifica que Sebastià Vidal actuà amb un cavall en la Fira de Tardor de l'any 1997. A més, es disposa d'un vídeo en què es veu Vidal amb el seu cavall en la Fira. L'oposició qüestionà aquest vídeo de l'any 1997 ja que l'associació de cavallistes de ses Salines es donà d'alta el 20 de setembre de 2001 i en canvi el batle certifica que a l'any 1995 els cavallistes ja realitzaven actuacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris