algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La Sala redactarà un PERI per aturar la degradació del nucli antic

Posarà especial atenció a Sant Francesc i al Serralt de ses Monges

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca començarà a elaborar a partir del proper any un Pla Especial de Reforma Interior (PERI) per al centre antic de la ciutat amb l'objectiu d'aturar la degradació actual d'algunes de les seves zones i fomentar-ne la reestructuració urbana i la rehabilitació d'immobles.

Aquest planejament urbanístic en el qual es començarà a treballar a partir de gener o febrer, segons ha explicat el tinent de batle Bartomeu Seguí, posarà especial atenció en els barris de Sant Francesc i el Serralt de ses Monges, zones emblemàtiques de la ciutat que presenten en diversos punts un procés accelerat de deteriorament a causa principalment d'una vella estructuració i de l'abandonament de nombrosos immobles i edificis, molts dels quals presenten ara un estat de ruïna.

«L'objectiu del Pla Especial de Reforma Interior serà plantejar projectes per a la reestructuració d'aquestes zones, que incloguin l'enderrocament d'antics edificis per crear espais oberts, al mateix temps que marqui unes línies generals per millorar els serveis, la construcció de noves edificacions i la rehabilitació de vells immobles», assenyalà Seguí.

L'espectacular augment de les promocions immobiliàries a Inca durant els darrers anys ha provocat mancança de solars disponibles en el nucli urbà per a nous projectes, per la qual cosa la rehabilitació d'antics edificis al barri vell es converteix en una atractiva possibilitat per als promotors.

«En el darrer any hem rebut entre 15 i 20 projectes de rehabilitació. Creim que amb el PERI es pot incentivar encara més els particulars i transformar un espai urbà que ara es troba degradat», considera el responsable d'Urbanisme, que a més d'això apunta a la construcció del nou mercat cobert com un element més a tenir en compta. «El projecte revitalitzarà per complet una zona estratègica», afirma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris