algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'hospital comarcal és premiat per investigar sobre el dolor dels pacients que reben diàlisi

La presa d'analgèsics abans de la sessió redueix el mal entre els malalts amb problemes de ronyons

La unitat de diàlisi de la Fundació Hospital de Manacor ha estat guardonada amb el premi d'Investigació Jansen-Cilag d'Infermeria Nefrològica pel treball titulat Avaluació del maneig del dolor intradiàlisi.

La comunicació, que es presentà en el marc del XXX Congrés de la Societat Espanyola d'Infermeria Nefrològica, que tindrà lloc a la ciutat de Màlaga entre els dies 12 i 15 d'octubre, ha estat valorada com la millor entre tots els treballs presentats.

L'avaluació del maneig del dolor en pacients que se sotmeten a diàlisi, a conseqüencia de problemes de funcionament dels ronyons, s'ha realitzat a partir d'un treball descriptiu sobre la incidència, les característiques i el tractament del dolor en aquesta classe de malalts.

La investigació presentada ha permès constatar que més del 90% dels malalts tenen dolor durant el procés de diàlisi. Gairebé mai no se'n queixen perquè ho donen per suposat i són ben pocs els qui tinguin pautat un tractament analgèsic per minimitzar el dolor.

A partir d'ara, aquest estudi d'investigació en infermeria permetrà als facultatius especialistes establir tractaments d'analgèsia per als pacients i, a continuació, valorar-ne l'eficàcia.

El doctor Jordi Calls, cap de zona de la secció d'hemodiàlisi, va informar ahir que «amb aquest treball intentam millorar la qualitat de vida dels malalts de ronyó que necessiten la diàlisi -devers 90 a la setmana, cada un dels quals hi ha d'acudir tres o quatre pics per setmana-, sobretot amb gent gran que per la seva avançada edat no pot optar a un trasplantament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris