bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La Sala atorga 420.000 euros per fer l'escola nàutica de Portopetro

L'edifici serà apte per a competicions oficials estatals i internacionals

L'Ajuntament de Santanyí ha fet efectiva la seva promesa de concedir un total de 420.000 euros al Reial Club Nàutic de Portopetro per tal de construir una escola nàutica. Ahir dimarts, el batle de Santanyí, Miquel Vidal, i el president de l'entitat esportiva, Llorenç Rigo, signaren el conveni pel qual es dóna la subvenció. Això suposa una passa endavant en la construcció d'aquest edifici, que serà apte per disputar-hi competicions esportives oficials d'àmbit estatal i internacional.

L'escola comença a ser una realitat. Actualment ja s'ha duit a terme l'excavació i el pas subterrani, a més de l'estructura de l'edifici, que alberga quatre plantes: soterrani, semisoterrani, planta baixa i primer pis. De moment les obres estan paralitzades fins que acabi la temporada turística i després es tornaran a reiniciar.

El president del Reial Club Nàutic de Portopetro va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Santanyí i la tasca realitzada pels socis del club, encaminada a aconseguir el suport econòmic de l'Ajuntament. A més va destacar la feina que realitza el Club pel que fa al foment de l'esport, ja que aconsegueix molt bons resultats en les competicions de caire estatal.

De fet, en aquests moments el Reial Club Nàutic està classificat en primer lloc en el Campionat d'Espanya de caiac de mar i s'espera mantenir aquest lloc després d'haver disputat la darrera correguda, que s'efectuarà a mitjan mes d'agost.

Rigo també va comentar l'èxit de l'escola nàutica amb els cursos que es realitzen aquest estiu i la força de voluntat que manifesten els integrants de l'equip competidor en les proves de caiac de mar quan entrenen durant les baixes temperatures de l'hivern.

El pressupost total de les obres puja a 1,5 milions d'euros, dels quals la Sala hi aporta 420 euros distribuïts en 14 pagaments anuals de 30.000 euros. L'edifici tindrà una superfície total de 811 metres quadrats distribuïts en aquestes quatre plantes. Constarà de tres parts diferenciades: escola nauticoesportiva, bar i restaurant i local social. Hi haurà un espai per a monitors, vestidors, sanitaris, dormitoris, sales multiusos, aules i gimnàs, entre altres.

Es crearà una comissió mixta per tal de garantir la col·laboració entre l'Ajuntament i el Reial Club Nàutic. La comissió assumirà la competència per planejar i programar les activitats que desenvoluparà aquesta escola i elaborar-ne el pressupost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris