muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Munar dóna un mes al PP perquè destitueixi Thomàs

La presidenta d'UM diu que el regidor «atempta contra la democràcia»

98766

Munar oferí ahir una recepció al nou cap de la Guàrdia Civil, Javier García Peña.

La presidenta d'Unió Mallorquina (UM) i del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, donà ahir al PP un termini d'un mes per cessar el regidor calvianer Joan Thomàs perquè considera que passar-se al grup mixt i votar, juntament amb el PP, a favor de la recepció de la urbanització Nova Santa Ponça «és un atemptat contra la democràcia».

A més, Munar va afegir que «esper que (el cas) no tengui majors conseqüències», però que si els populars mantenen Thomàs en l'equip de govern considerarà que hi ha hagut «un incompliment del pacte» de legislatura «per part del PP». De fet, després de demanar-li si llavors es plantejaria pactar amb l'esquerra la governabilitat del Consell, la presidenta nacionalista va contestar als periodistes que «aquesta pregunta és pel mes d'octubre».

La crisi entre PP i UM per l'actitud de Joan Thomàs s'inicià el 29 de juliol, quan en el ple de l'Ajuntament de Calvià el regidor rompé la disciplina de vot, es passà al grup mixte i donà suport a la recepció de la urbanització Nova Santa Ponça, propietat de la família Nigorra. Els amos de la promoció urbanística havien reconegut el 2003 un deute amb l'Ajuntament de 4'5 milions d'euros, però amb l'acord del ple del 29 de juliol, i gràcies al vot de Thomàs, tan sols pagaran 1'9 milions per legalitzar la urbanització.

Davant aquests fets, Munar no va dubtar ahir de definir Joan Thomàs com a «trànsfuga» perquè «ha donat suport al PP». Precisament, la presidenta d'UM va advertir als conservadors que «no poden col·laborar amb un trànsfuga» i que «hauran de prescindir d'ell per acció i per omissió».

En qualsevol cas, la líder nacionalista, que ahir de bon matí no volia parlar del tema, encara té una dosi de paciència i va insistir que esperarà «fins al setembre, perquè l'agost no és un mes propici» per resoldre aquests conflictes.

Fins i tot, Munar es va mostrar esperançada i va confiar que el PP «no actuarà d'una altra manera» que no sigui cessant Thomàs i que «allò normal és que es resolgui» la crisi. «El PP no pot utilitzar un trànsfuga per governar Calvià d'una manera, jo diria, il·legal i impresentable. Com que Balears és una de les poques Comunitats on governa no es pot permetre aquest luxe», va sentenciar. En tot cas, la presidenta d'UM va desvincular el cas Calvià del futur del nou hospital de referència que substituirà Son Dureta, i que està previst que es construeixi a Son Espases.

Pel que fa en aquest tema, Munar assegurà que «són dos temes diferents» i que «allò que és important és que tinguem un nou hospital». «A nosaltres -afegí- ens pareix bé que si el Govern i l'Ajuntament estan d'acord en fer-lo a Son Espases que s'hi faci, igual de bé que si es reconstrueix, amb una aportació del Govern central, Son Dureta. Ho han de resoldre les institucions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris