algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Consell lliurarà 5.000 banderes mallorquines amb motiu de la Diada

La institució regalarà als visitants l'emblema per penjar-lo als balcons


El Consell lliurarà 5.000 banderes de Mallorca als ciutadans que visitin la seu de la institució insular durant les jornades de portes obertes que se celebraran amb motiu de la Diada de Mallorca. Cada un dels visitants rebrà un equip format per una bandera mallorquina d'un metre per un metre seixanta a fi que la puguin penjar als balcons.

L'equip es completa amb una bandera de sobretaula i una gorra amb l'anagrama de la Diada de Mallorca. La jornada de portes obertes es durà a terme durant els dies 2, 3 i 4 de setembre i els visitants podran recórrer totes les dependències de la planta noble, inclòs el menjador on la presidenta rep els seus convidats. És una de les novetats dels actes programats per a la Diada de Mallorca, que tindrà lloc el 12 de setembre.

El programa d'actes és continuista, però ve molt carregat, ja que la institució insular ha programat més de 100 actuacions entre Palma i els diferents municipis de les Illes. Segons explicà el director de Relacions Institucionals del Consell, Josep Lliteres, enguany es prestarà una especial atenció a Palma, amb actuacions als barris i no només al centre de la ciutat.

Malgrat que la Diada caurà enguany en dia feiner, el Consell ha decidit mantenir intacte el programa oficial del dia gran. Al matí se celebrarà una missa a la catedral. També hi haurà el tradicional ball dels gegants davant de la seu de la institució insular.

L'acte institucional tindrà lloc a partir de les vuit de l'horabaixa a l'edifici de la Misericòrdia, amb el lliurament de les Medalles d'Honor i Gratitud de la institució, el reconeixement als fills il·lustres i fills adoptius, i el discurs de la presidenta del Consell. L'acte conclourà amb un concert a càrrec del compositor Joan Valens i amb el cant de La Balanguera.

Pel que fa al lliurament de les medalles, fins a la data ja hi han confirmat la seva assistència tots els guardonats, a excepció de la cantant Maria del Mar Bonet, l'exclusió inicial de la qual entre els premiats va provocar certa polèmica entre els partits del Consell. El que ja és segur és que els premis de literatura Mallorca no es lliuraran el 12, sinó en una festa posterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris