nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Les Balears viuen aquests dies les nits més caloroses de tot l'Estat

L'Observatori del Ministeri no preveu que el termòmetre baixi de 24 graus


Aquests dies, les Illes Balears viuen les nits més càlides de tot l'Estat espanyol, ja que registren, o es preveu que registrin, les temperatures més elevades de totes les comunitats.

En concret, i segons dades de l'Observatori que el Minisetri de Sanitat ha activat entre ahir i avui, els termòmetres no davallaran dels 24 graus. Aquesta predicció correspon a Palma, ja que el Ministeri fa servir els valors que registren les capitals de les províncies per poder comparar les temperatures dels diferents territoris.

De fet, l'Institut Nacional de Meteorologia, el mateix organisme que ha proporcionat les prediccions al Ministeri de Sanitat, estima que durant aquesta onada de calor, en certes localitats de les Balears com ara Eivissa, les temperatures no seran inferiors a 25 graus. Aquests valors, en concret els 24 graus de Palma, són superiors en més d'un 10 per cent als que el departament de Sanitat té establerts com a llindars mínims per activar l'alerta en temporades de calor extrema.

D'aquesta manera, el Govern central considera la situació d'emergència a partir del moment en què les temperatures mínimes superen els 21'6 graus a Palma, mentre que segons l'Institut Nacional de Meteorologia troba preocupant que el registre mínim a les Balears superi els 23 graus.

En qualsevol cas, allò que ha impedit que el Ministeri de Sanitat arribi a activar l'alerta ha estat que les temperatures diürnes no són extraordinàriament altes. De fet, els pronòstics en mans de l'Executiu central assenyalen que Palma no superarà aquests dies els 32 graus.

De tota manera, s'espera que demà tant els valors màxims com els mínims davallaran de manera considerable. A Palma, per exemple, s'hi preveu una màxima de 29 graus (un 10 per cent menor que l'esperada per avui) i una mínima de 21 graus (és a dir, un 15 per cent menor a la prevista per avui).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris