algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Almenys 1 de cada 3 nins adoptats a l'estranger no estan del tot sans

Les famílies diuen que la informació mèdica prèvia «és insuficient»

Almenys un terç dels menors adoptats a Balears provinents de fora de l'Estat espanyol presenten qualque problema de salut. Així ho recull un estudi sociosanitari sobre l'adopció internacional d'infants a la nostra Comunitat Autònoma publicat per l'Associació Illes Balears d'Adopcions.

El treball s'ha fet entre 300 famílies de l'Arxipèlag que han escollit aquesta via per tenir un nou fill i que han completat l'adopció d'ençà el 1993. Els problemes més freqüents detectats per l'estudi entre els infants és un retard motor (en un terç dels casos), un retard socioemocional (en un 27,2 per cent de les ocasions), problemes d'alimentació (un 22,9 per cent de les vegades) i un retard en el creixement (en un 22,3 per cent dels casos). També és habitual trobar infants que pateixen una nutrició deficient, raquitisme o que tenen paràsits intestinals. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que un mateix infant pot patir més d'un problema i que, per tant, els percentatges d'infants que presenten cada afecció no és acumulable.

Igualment, els infants també tenen problemes de conducta. De fet, un de cada cinc menors són hiperactius, una proporció semblant tenen problemes de comportament, un 17,6 per cent tenen problemes d'adaptació escolar i un 17,3 per cent de llenguatge.

Davant aquest fet, l'Associació Illes Balears d'Adopcions adverteix que «la informació mèdica que reben les famílies prèvia a l'adopció és escassa i d'una baixa fiabilitat» i proposa que es creï una comissió d'experts que s'encarregui d'exigir els exàmens mèdics previs necessaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris